Tips voor een culinaire stedentrip in Warschau

Tips voor een culinaire stedentrip in Warschau

Inhoudsopgave

Warschau is een diverse stad en dat zie je terug aan het aantal verschillende restaurants. Van Italiaans, Frans tot natuurlijk Pools, maar ook wereldkeuken. Tijdens je stedentrip is er genoeg keuze. Loop een rondje door de stad en ontdek vanzelf wat culinair Warschau te bieden heeft.

Restaurants in Warschau zijn doorgaans de hele dag geopend, omdat Polen vaak geen pauze van hun werk hebben. Ook zijn de meeste restaurant tot ’s avonds laat geopend. Iets typisch Pools zijn de ‘melk bars’, die ook in Warschau terug te vinden zijn. Deze stammen uit de tijd van het communistisch regime en wijden hun naam aan de goedkope maaltijden die er toen gemaakt werden van melkproducten. Veel locals bezoeken melk bars, wat het de perfecte manier maakt om kennis te maken met de inwoners en typisch Poolse gerechten. De Poolse keuken bestaat verder vooral uit soep en vleesgerechten gecombineerd met zuurkool. Ook worden er vaak paddenstoelen in gerechten gestopt. Bekende gerechten zijn Barszsz (rode bietensoep), Bigos (gekruid vlees met kool en zuurkool) en Kapuśniak (zuurkoolsoep).

Bekende desserts, die in bijna alle restaurants in Warschau te verkrijgen zijn, zijn sernik, een soort kwarktaart en makowiec, een soort cake van maanzaad. De populairste dranken in Polen zijn wodka en bier, dat is dus ook in restaurants gebruikelijk om te bestellen. Dineren in Warschau is in vergelijking met Nederland redelijk goedkoop. Daarom is het vaak gepast om een fooi van 10 tot 20 procent te geven. Vier aanraders:

1. Café Blikle
Hier kun je terecht voor heerlijke koffie, thee en gebak met een nationale bekendheid heeft. Ook kun je hier ontbijten, lunchen met eventueel een Engelstalig krantje voor de liefhebber.

2. Restaurant Sofa
Dit is een luxe restaurant met herkenbare rode sofa’s. Je kunt er zelf je gerecht samenstellen en er is keuze uit verschillende internationale specialiteiten.

3. Fukiera restaurant
Dit restaurant is te vinden in het oude gedeelte van de stad en is ook een van de oudste restaurants Warschau. Het restaurant heeft een mooie aankleding en een typisch Poolse keuken.

4. Polska Rozana restaurant
In dit restaurant hangt een warme sfeer en de bediening is erg vriendelijk. Ook hier is een typisch Poolse keuken met ruime keuze.

Kun je niet wachten om Warschau en zijn eetcultuur te ontdekken? Met deze aanbieding reis je er voor een zacht prijs je heen!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten