Tips voor het vinden van jouw ideale last-minute vakantie

Tips voor het vinden van jouw ideale last-minute vakantie

Inhoudsopgave

Wil je volgende week, maand of misschien morgen al neerploffen op een tropisch strand? Dat kan, maar het vinden van zo’n goedkope vakantiedeal vergt natuurlijk enige handigheid. Deze zeven tips helpen je op weg!

1. Wees flexibel met je vertrekdata
Vandaag boeken, morgen vertrekken? Ja! Ben je flexibel en kan je snel vertrekken, dan is de kans groot dat je een leuke vakantie aanbieding op de kop kunt tikken. Wanneer vliegtuigmaatschappijen en reisorganisaties nog stoelen of plaatsen vrij hebben, verlagen ze soms op het laatste moment hun prijzen. Zorg dus dat je koffer klaar staat!

2. Vertrek van een andere luchthaven dan Schiphol
Nog een tip voor flexibele reizigers: kijk ook eens naar reizen en vluchten die niet vanaf Schiphol vertrekken maar vanaf een andere luchthaven. Zo kun je bijvoorbeeld veel goedkope vakanties vinden die vertrekken vanuit luchthavens net over de grens, zoals Düsseldorf Weeze en Brussel Zaventem of Charleroi.

3. Boek een verrassingsreis
Maakt het je niet uit waar je heen gaat als er maar veel zon is? Boek dan een verrassingsreis! Diverse reisorganisaties bieden reizen aan waarbij je bij het boeken nog niet weet in welk hotel je verblijft of zelfs naar welk land je reist. Vaak goedkoper én ook nog eens heel erg leuk, want extra veel voorpret!

4. Ga op vakantie in eigen land
Met een zomer zo mooi als die van 2018 hoef je helemaal niet in het vliegtuig te stappen naar een tropisch eiland om te genieten van zon, zee en strand. Zoek een leuk, voordelig hotelarrangement aan de Nederlandse of Belgische kust en geniet op onze eigen stranden van een heerlijke zomervakantie.

5. Reis naar een relatief onbekende bestemming
Spanje, Griekenland, Italië en Frankrijk zijn razend populaire bestemmingen voor een last-minute vakantie. En niet voor niets: het heerlijke klimaat en de mooie stranden trekken taditioneel veel Nederlandse toeristen naar deze Zuid-Europese landen. Kies eens voor iets anders en boek een goedkope last-minute naar bijvoorbeeld Montenegro, Macedonië of Bulgarije.

6. Vertrek buiten de schoolvakantie
Op dit moment is het hoogseizoen in volle gang en is de zomervakantie in heel Nederland begonnen. Heb je geen schoolgaande kinderen of baan in het onderwijs, wacht dan nog heel even met het boeken van je last-minute vakantie en vertrek in september. Vakanties en vliegtickets zijn in de nazomer goedkoper en september kent veel zonnige vakantiebestemmingen.

7. Check reiswebsites
Bespaar jezelf de tijd van het eindeloos speuren op het internet naar de beste last-minute koopjes. Reis- en vergelijkingswebsites zoals Holidayguru speuren elke dag het internet voor jou af naar de beste aanbiedingen voor last-minute vakanties.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten