Tips voor originele stedentrips met Valentijnsdag

Inhoudsopgave

Een weekendje Parijs of een stedentrip Rome? Ja, romantisch is het wel, maar origineel? Dat niet echt. Verras je vriend of vriendin dit jaar op Valentijnsdag met een vakantie naar een minder voor de hand liggende stad of zonnige bestemming. Dit zijn dé bestemmingen voor Valentijnsdag 2019 volgens Holidayguru.

Schiermonnikoog
We trappen dit lijstje af met een bestemming in eigen land: Schiermonnikoog. Ja, dat lees je goed! Het waddeneiland is dé romantische bestemming voor 2019. Zelfs de New York Times vermeldde het waddeneiland in haar lijst met ‘52 places to visit in 2019’, nog vóór New York. Vergeet de Big Apple en neem je geliefde op Valentijnsdag mee voor een romantisch weekendje in eigen land.

Porto
Samen slenteren door smalle straatjes, speuren naar een goed boek in ’s werelds mooiste boekenhandel en met een glaasje port in je hand naar de zonsondergang staren. Dat klinkt toch super romantisch! Plan dit jaar rond 14 februari samen met je lover een weekendje in Porto en word net zo verliefd op deze charmante Portugese stad als op elkaar!

Chefchaouen
Haar felblauwe straten die afsteken tegen een even zo blauwe lucht maken Chefchaouen tot een van de meest fotogenieke plaatsen ter wereld. Neem je vriend of vriendin mee naar het ‘blauwe dorpje’ van Marokko en verdwaal samen in het doolhof van blauwe straatjes en huisjes.

Isle of Skye
Zet je telefoon uit en geniet een weekend van elkaar én het waanzinnig mooie landschap van Isle Of Skye. Dit Schotse eiland en jouw geliefde verdienen op Valentijnsdag jouw volle aandacht, die Instagram foto’s posten komt later wel. Kijk samen naar de zonsondergang op dit magische eiland en maak lange wandelingen door de natuur. Jullie meest romantische Valentijnsdag ooit?

Californië
Het is heel romantisch – en de ultieme relatietest – een roadtrip! Stap in het vliegtuig naar Californië en scheur in een huurauto samen langs de kust van West-Amerika. Stop in San Francisco voor een wandeling over de Golden Gate Bridge, in Los Angeles voor een strandwandeling bij Santa Monica en in Malibu voor een rondje surfen.

Edinburgh
Het oude stadscentrum van Edinburgh ademt romantiek en als jouw vriend of vriendin Harry Potter-fan is, dan is deze stedentrip helemaal een hit. Neem je liefje mee naar het café waar J.K. Rowling de eerste woorden van de beroemde boekenserie neerpende en klim naar het op een heuvel gelegen kasteel dat de inspiratie vormde voor Zweinstein.

Krakau
Historische bezienswaardigheden, knusse cafeetjes en lekkere restaurantjes… Krakau heeft alles wat je nodig hebt voor een romantische stedentrip. Stap in het vliegtuig voor een weekendje weg en ontdek deze sfeervolle stad in Polen met z’n tweetjes.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten