Tirol is klaar voor het winterseizoen

Tirol is klaar voor het winterseizoen

Inhoudsopgave

De hele zomer is er hard gewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe sneeuwseizoen om wintersportliefhebbers het beste van de Tiroler bergwinter te laten zien. Opnieuw zijn er vele miljoenen euro’s geïnvesteerd in verbeteringen op en rond de piste. Dit is wat je kunt verwachten.

Innovaties in bergliften
Het skigebied Berger Alm in Tirol start het nieuwe winterseizoen met een nieuwe combinatielift die de stoeltjeslift Hoher Turm vervangt. Deze lift voert van het middelstation Bergeralm (1.600 m) naar het Nösslachjoch (2.230 m). De 8-persoons- en 6-persoonsgondels hebben allemaal verwarmde zitjes, windschermen en beschikken over een veiligheidsslot voor kinderen. Ondanks dat de nieuwe lift 200 meter langer is dan de bestaande stoeltjeslift, wordt de duur van de rit teruggebracht van 13 naar 6 minuten.

Skigebied Spieljoch en Hochzillertal worden verbonden
Eind december wordt de nieuwe 10-persoonsgondel Spieljochbahn in het Zillertal in gebruik genomen. Het skigebied heeft sinds 2016 een nieuwe eigenaar, de Schultz-groep, die investeert in tal van verbeteringen. Zo worden ook het dal en bergstation van de lift vernieuwd. Momenteel verbindt een gratis skibus Spieljoch met het naburige skigebied Hochzillertal, dat ook eigendom is van de Schultz-groep. Vanaf het winterseizoen 2018/2019 is dit niet meer nodig, dan verbindt een unieke 3S-bahn beide skigebieden. De gondels hangen daarbij tot wel 1.000 meter boven de grond. Dergelijke ‘Peak-to-peak’-liften kennen wintersporters tot nu toe alleen uit Canada.

Het skigebied SkiJuwel Alpbachtal-Wildschönau krijgt een nieuwe lift in Auffach (Wildschönau), die wintersporters naar de top van de Schatzberg brengt. De nieuwe lift is 4 kilometer lang en heeft een capaciteit van 2.650 personen per uur.

Skigebieden vervoeren meer wintersporters

Tijdens de seizoenstart van het skigebied St. Johann in Tirol wordt een nieuwe 10-persoonslift geopend, die het dalstation Eichenhof met de Grander-Schupf verbindt. De 24 gondels kunnen tot 1.800 personen per uur vervoeren.

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn vervangt een moderne 10-persoonsgondel de oude Schönleitenbahn in Vorderglemm. De nieuwe lift verbindt de Zwölferkogel met de beginnerslift bij de Oberschwarzach in Hinterglemm.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten