Canada trekt steeds meer Nederlandse toeristen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor Canada

Inhoudsopgave

Canada groeit enorm als bestemming. De eerste twee maanden van 2017 steeg de ticketverkoop al met zo’n 20 procent ten opzichte van januari en februari 2016. Daarnaast ontving het Noord-Amerikaanse land in 2016 bijna 14 procent meer bezoekers uit Nederland dan in 2015’, aldus Danielle Goedkoop tegenover Voyago.nl, voorzitter van Canada Marketing Committee.

‘Het staat bij veel mensen op de ‘bucket list’ en de relatief lage Canadese Dollar ten opzichte van de hogere US Dollar kan ertoe bijdragen dat mensen nu kiezen voor een reis naar Canada. Bovendien staat het sinds vorig jaar echt meer op de radar’, licht Goedkoop toe.

150-jarig bestaan
‘Er zijn het afgelopen jaar veel leuke publicaties geweest in zowel vakbladen, consumentenmagazines als op TV. Het land bestaat dit jaar 150 jaar en om dat te vieren heeft men gratis toegang tot de Nationale Parken. Ik vind het te vroeg om te spreken van een zogenaamd Trump-effect.’

De verwachtingen voor 2017 omtrent Canada zijn positief. ‘De meeste touroperators en agenten hebben al enorm veel boekingen gemaakt naar Canada. Je merkt wel dat er nu capaciteitsproblemen komen. Het is echt een uitdaging om nog accommodatie in bv. het populaire Banff of Jasper akkoord te krijgen en ook de camperverhuurders kampen met dit probleem’, aldus Goedkoop.

Door de stijgende vraag naar Canada wordt de vluchtcapaciteit naar het land wederom uitgebreid. ‘De meeste airlines met non-stop vluchten naar het land voegen of vluchten toe of zetten grotere toestellen in om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag.’

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten