Top 10 bijzondere bestemmingen: Petra #3

Top 10 bijzondere bestemmingen: Petra #3

Inhoudsopgave

De redactie van Voyago.nl licht wekelijk een unieke bestemming voor je uit. Heb je voor 2018 nog geen nieuwe bestemmingen op je bucketlist? Dan is het hoogtijd om een kijkje te nemen in onze lijst met bijzondere plekken. Deze week: Petra in Jordanië.

Nadat de 2300 jaar oude ‘verloren stad’ in Jordanië het decor was van Indiana Jones en de Last Crusade in 1989, groeide het toerisme explosief van slechts een paar duizend bezoekers per jaar naar meer dan een half miljoen op dit moment.

Het is makkelijk om de voetsporen van Indy te volgen door de Siq, een gleufkloof die naar het gebouw van de Schatkist leidt (de frontons en kolommen werden met de hand uit een klif gehouwen).

Maar meer dan duizend vierkante kilometer grote woestijn die deel uitmaakt van de Petra Archeologische Site is ook gevuld met andere oogverblindende monumenten, waaronder een amfitheater in Romeinse stijl, grotwoningen en een enorme zuilengalerij met de structuur van het klooster, dat bovenop een hoge piek zit. Het is een steile wandeling naar boven, dus huur een paard of ezel en een gids, die de geschiedenis van Petra kan uitleggen. En begin vroeg om de middaghitte (en drukte) te vermijden.

Verblijf in het Mövenpick Resort Petra, dat een zwembad en een toplocatie heeft net buiten de ingang van de camping en overweeg een paar dagen aan de Evason Ma’in Hot Springs, een oase-achtig resort op drieënhalf uur afstand.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten