Top 10 fly & drive voor een avontuurlijke vakantie

Top 10 fly & drive voor een avontuurlijke vakantie

Inhoudsopgave

Fly & drive: een ideaal compromis voor om te reizen in complete vrijheid, maar met toch enkele ingebouwde zekerheden. De mogelijkheden zijn oneindig en het aanbod is groot. We zetten zowel een aantal klassiekers als nieuwkomers op een rijtje.

1. De Azoren
De Azoren vormen zonder enige twijfel een van de mooiste en meest geïsoleerde stukjes van Europa, ideaal om per huurauto te ontdekken. Begin bijvoorbeeld in de hoofdstad op het eiland São Miguel, en geniet van de Portugese charme van Ponta Delgado. Stap dan lekker de auto in, bijvoorbeeld naar de krater Caldeira das Sete Cidades. Of rijd naar prachtige en soms ruwe stranden, bekijk surfers en parkeer de auto voor een schitterende wandeltocht. Sluit af met een bezoek aan een van de thermale baden.

2. Namibië
Namibië doet natuurlijk een beetje denken aan Zuid-Afrika, maar is een bestemming op zich! Een prachtig land vol uniek natuurschoon. Ook hier kun je op safari, maar begin eigenlijk de autorit aan de kust. Bewonder de duinen van de Sossusvlei. Rijd eindeloos rond door woestijnachtige landschappen, en stop onderweg in plaatsjes met Duitse plaatsnamen. De oude Duitse kolonie is anno 2018 natuurlijk wel echt Afrika met een grote culturele lokale rijkdom. Een bestemming om te ontdekken en te koesteren.

3. Mexico
Het is een meest geliefde regio’s van Mexico. De Yucatan. Al tijden geliefd bij de zonaanbidders die terecht de mooie stranden van Playa del Carmen koesteren. Maar de regio leent zich ook prima voor een fly & drive. Eerste stop? De oude Mayastad Chichén Itzá, een van de zeven moderne wereldwonderen. Mis ook zeker niet de cenotes om te baden of Tulum, het beetje slaperige maar evenzo hippe dorpje en de Maya-resten.

4. Costa Rica
Zonder enige twijfel bij velen bekend als een van de mooiste bestemmingen van Midden-Amerika. Een zeer bijzondere en rijke natuur, vurige vulkanen, een ode aan het regenwoud, een passie voor liefhebbers van diverse flora en fauna. Costa Rica is in elke vorm een droomreis en met de eigen auto heb je het helemaal voor jezelf om te ontdekken.

5. Argentinië en Chili
Waarom stoppen bij een enkel land? Juist met de auto heb je de kans grensoverschrijdend bezig te zijn. Combineer bijvoorbeeld het land van de tango Argentinië en het schitterende Chili. Trek dan naar het zuiden, en bezoek zowel Patagonië als Torres del Paine National Park in Chili. Mis ook zeker niet de Perito Moreno gletsjer! Vergeet in hoofdstad Buenos Aires niet de tango te dansen en minimaal een oversized steak van de grill te eten met een mooi glas Argentijnse wijn!

Torres del Paine National Park in Chili

6. Cuba
Een klassieker in het genre en terecht! Een van die voorbeelden waar je bijna wel met de huurauto moet als je de excursiebus wilt vermijden. Want het OV is niet je van het. Dat is het eiland natuurlijk wel, een van de grote bestemmingen van de regio. De heerlijke muziek, oude rum, het Spaans koloniale erfgoed, de vriendelijke mensen. De bestemming heeft zeker nog authentieke kanten, en die zijn juist per huurauto goed te vinden. Afijn, je snapt het, op naar Havana, de Vinales Vallei, Santa Clara, Cienfuegos en al die andere toppers.

7. Yukon en Alaska
We gaan naar het ruige noorden van Amerika, zowel Yukon (Canada) als het zusje Alaska. Lange wegen langs prachtige natuur, soms het noorderlicht, beren spotten langs de weg. Meren, gletsjers. Ieniemienie plaatjes, ga in het spoor van de Gold Rush naar Dawson City of bezoek een van de vele nationale parken. Rijd zeker over de Demoster Highway, een van de mooiste autoroutes op aarde. Letterlijk en figuurlijk een hoogvlieger.

8. Las Vegas
Een klassieker! Natuurlijk. ‘Vegas’ moet je een keer in je leven hebben gezien, zelfs als je niet van gokken houdt. Maar met een overdaad aan shows, beroemde sterren die er langdurig optreden, goed eten en een fikse portie kitsch is het toch onweerstaanbaar. En als je wat wint, pak dan zeker een helitour naar de Grand Canyon. En na al die lichtjes is het tijd voor rust. Bijvoorbeeld in het Yosemite National Park. Sluit bijvoorbeeld af in San Francisco, een van de hipste steden van de VS.

9. Malawi
Zuid-Afrika al gedaan? Op zoek naar iets bijzonders? Denk eens aan Malawi! Hier vind je nog geen rijen toeristen, dit is al snel het serieus authentieke Afrika. Maar met volop hoogtepunten. Bezoek zeker het Majete Game Reserve en Liwonde National park, en natuurlijk is Lake Malawi niet te missen. Onverwacht goede hotels ook daar. Een heerlijke ontdekking!

10. Zuid-Afrika
O heerlijk Kaapstad. Mooie stad, met die leuke Victoria & Alfred Waterfront, de schitterende rit langs Kaap de Goede Hoop, de machtige Tafelberg, die verduvelde aapjes langs de weg en dat heerlijke eten. Fly & drive is een fantastische manier om ook even de stad uit te gaan, want er is veel te ontdekken in de Westkaap. Natuurparken, de ruige kusten van de Garden Route en natuurlijk de prachtige Kaapse wijnlanden, met eikenstad Stellenbosch als muststay.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten