Top 10 handige apps voor op reis

Top 10 handige apps voor op reis

Inhoudsopgave

Ook op reis kan het hebben van een paar handige apps je flink uit de brand helpen. Bijvoorbeeld als er op je bestemming geen openbaar vervoer in de buurt is of als dat er wel is, waar de dichtstbijzijnde haltes en stations zich bevinden. Deze 10 apps maken je leven op reis een stuk makkelijker.

1. Uber

Uber: altijd handig wanneer er geen OV in de buurt is, lopen te ver is en een normale taxi te duur. Je creditcard koppel je aan je account. Typ het adres in waar je heen wilt en je ziet hoeveel het ongeveer gaat kosten. Als je besluit de rit te nemen, kun je zien waar de Uber is en hoelang het duurt tot de chauffeur bij jou is.

2. Moovit

Een app die je al het openbaar vervoer laat zien van 1500 steden, die up-to-date werkt en vertelt over hoeveel haltes je eruit moet. Klinkt als muziek in de oren? Dan is Moovit iets voor jou. Bekijk alle gegevens van het OV over heel de wereld. Nooit meer gedoe met alle verschillende OV-apps in het buitenland!

3. Polarsteps

Polarsteps is er om simpel een online dagboek bij te houden tijdens je reis. Voeg een nieuwe plek toe met een nieuwe ‘step’ en de app houdt onder andere bij in hoeveel landen je bent geweest en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Ook kun je foto’s toevoegen. Werkt voor één reis of om al je reizen bij te houden.

4. XE Currency

Misschien wel dé grootste frustratie op reis: wisselkoersen. De app XE Currency berekent ze met één klik voor je. Wanneer je online bent, berekent hij het ook nog volgens de actuele koersen. Zo hoef je nooit meer bang te zijn dat je opgelicht wordt en teveel betaalt.

5. TripIt

Ook altijd zo aan het hannessen met al je reisdocumenten tijdens de reis? De app TripIt houdt ze allemaal voor je bij. Kaarten, reserveringen, het kan allemaal. Mail de documenten naar plans@tripit.com en de app zet alles voor je bij elkaar. Over georganiseerd op reis gaan gesproken!

6. AroundMe

Zin in een kop koffie, op zoek naar een supermarkt of een tankstation? De app AroundMe laat je de dichtstbijzijnde plekken zien. Zelfs de dichtstbijzijnde pinautomaten worden aangegeven. Waar je dus ook naar op zoek bent, je vindt het met deze app.

7. Here

Het fijne aan de app Here is dat je de wegenkaarten voor je bestemming van tevoren al kunt downloaden. Hierdoor ben je dus geen data kwijt aan het downloaden van alle kaarten. Handig om dat leuke eettentje te vinden!

8. Splitwise

Met Splitwise kun je alle kosten van iedereen bijhouden. De app berekent alles en zo kom je niet met zijn allen voor een verrassing te staan. Wat je aan wie moet terugbetalen, wordt op het eind berekend. Zo betaalt niemand teveel.

9. Get Your Guide

Alle tours van de desbetreffende omgeving in één app. Dat biedt Get Your Guide je. Voer de stad in waar je een tour voor zoekt en vervolgens de datum, en alle beschikbare tours komen in beeld. Het is hierna ook mogelijk om op categorieën te zoeken. Dat bezoekje aan de Eiffeltoren is zo geboekt.

10. Wifi Finder

Je data bijna op en nu toch echt even internet nodig? Dan is Wifi Finder er voor je. De app zoekt na het downloaden alle openbare wifinetwerken in de buurt. Houd wel in je achterhoofd dat openbare wifinetwerken niet altijd even veilig zijn.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten