Top 10 hotspots in Noord-Amerika

Top 10 hotspots in Noord-Amerika

Inhoudsopgave

De Verenigde Staten en Canada vallen in de smaak, het zijn vakantielanden waar je moeiteloos doorheen reist. En de mogelijkheden hiervoor, zijn eindeloos: per fly-drive, met vooraf geboekte hotels of met de camper. Deze top 10 bekende en minder bekende hotspots in Noord-Amerika helpt je op weg!

1. New York
New York staat al jarenlang in de top 3 van meest bezochte steden en lijkt daar niet weg te slaan. De grootste stad van de VS, ook wel de Big Apple genoemd, is immens populair. Niet alleen bij ‘beginners’, maar ook bij repeaters. De stad, bekend van zijn Vrijheidsbeeld, Wallstreet, wolkenkrabbers en Empire State building, laat zich met gemak bij ieder bezoek opnieuw ontdekken.

2. Florida en de Keys
Je vind er de bekende attractieparken, de zon schijnt er altijd, net als in Californië trouwens, en er liggen veel verscholen stranden en strandjes. Florida en vooral de Keys vormen een wereld op zich. De Keys, die als een parelketting onderin Florida hangen, hebben een ontspannen sfeer die aan de Caribbean doet denken. Niet verwonderlijk, want het zuidelijkste puntje van Key West ligt op slechts 150 kilometer van Cuba verwijderd. Sloppy Joe’s Bar in Key West, de historische bar waar schrijver Ernest Hemingway ooit stamgast was, is een bezoek waard.

3. San Francisco
San Francisco is het culturele centrum van het noorden van Californië. De stad is onder andere bekend van zijn cable car, de kabeltram die al sinds 1873 door San Francisco rijdt en tegenwoordig vooral een gewilde toeristenattractie is. Met de kabeltram rijd je bijvoorbeeld in een kwartier naar Fisherman’s Wharf, de oude zeeliedenbuurt die een attractie op zich is. De tram neemt onderweg een route door de bekende steile straten. Fisherman’s Wharf behoort tot de top 5 attracties in de VS. Een rondvaart langs de Golden Gate Bridge en het gevangeniseiland Alcatraz mag niet ontbreken.

4. Las Vegas
New York mag dan bekend staan als de ‘city that never sleeps’, ook in Las Vegas houden ze van nachtbraken. De gokstad ligt midden in Nevada. Voor veel bezoekers is Las Vegas onderdeel van een rondje Californië. Ze bereiken de stad vanaf de kust, en rijden via Death Valley, het laagste en heetste punt in de VS richting Vegas. Na een tocht door de barre woestijn kan het contrast niet groter zijn. De extravagante hotels van Las Vegas zijn een attractie op zich. The Strip is the place to be. Hier staan alle bekende hotels. Als je er toch bent, maak dan een helikoptervlucht boven de Strip. Maar vergeet ook het ‘oude’ Las Vegas rond Fremont Street niet.

5. De parken in het westen
Van de natuurparken in het westen van de Verenigde Staten is de Grand Canyon misschien de bekendste. Maar als je toch in de buurt bent, hoewel dat een relatief begrip is in de VS, rijd dan ook eens naar het Sequoia National Park. De sequoia’s zijn gigantisch hoge en dikke bomen, waarvan sommige al duizenden jaren oud zijn. Bijzonder: in het Sequoia National Park zijn geen hekken om bezoekers op afstand te houden. Je kunt hier gewoon tussen de bomen doorlopen.

6. New Orleans
Wie New Orleans zegt, zegt muziek. Of beter gezegd, blues. De stad in het diepe zuiden van de VS is de bakermat van de blues, maar ook dixieland, de New Orleans-versie van jazz, wordt er volop gespeeld. Op elke straathoek in het centrum van de stad wordt muziek gespeeld. Niet voor niets is New Orleans de geboorteplaats van veel beroemde musici, onder wie Louis Armstrong en Fats Domino.

7. Peggy’s Cove in Nova Scotia
Zoek op Google naar Peggy’s Cove en je ziet als eerste foto’s voorbijkomen van een kleurrijke vuurtoren. Peggy’s Cove is een van de populairste vissersdorpjes van Canada. Het ligt in de Oostelijke provincie Nova Scotia. Het Point Lighthouse is voor Peggy’s Cove wat de Eiffeltoren is voor Parijs. Het is een van de meeste gefotografeerde plekken van Canada. Aan vuurtorens heeft Nova Scotia trouwens geen gebrek. De provincie telt er zo’n 160.

8. Québec
Québec is een provincie in Canada en heeft een hoofdstad met dezelfde naam. De provincie is een aparte natie binnen Canada. De voertaal is Frans, al worden in Québec woorden en uitdrukkingen gebruikt die in Frankrijk inmiddels verouderd zijn. Het lijkt of de inwoners van Québec Franser zijn dan de Fransen zelf. De sfeer in de provincie is Europees. Hoewel Montreal de grootste stad van de provincie is, met een uitgebreid ondergronds winkelcentrum, is Québec de plaats waar je op alle fronten de geschiedenis voelt en ziet.

9. Niagara Falls
De Niagara Falls, in de buurt van Toronto, vormen een van de belangrijkste attracties van Canada. De watervallen zijn vooral erg breed. Populair is de Maid of the Mist boottour, waarbij je erg dicht in de buurt van de watervallen komt. Ondanks het gratis plastic regenjasje houd je het niet droog. Voor de liefhebbers is er een rondgang achter de watervallen. En ja, vanuit een helikopter zie je de enorme watervallen pas echt goed.

10. Whistler
Het stadje Whistler in British Columbia in Canada staat vooral bekend om zijn wintersport en is één van de grootste skigebieden van Noord-Amerika. In de zomer is de natuur rond Whistler een aanrader. Highway 99, beter bekend als de sea-to-sky highway, verbindt het lager gelegen Vancouver met het hoger gelegen gebied rond Whistler. Onderweg vind je het Shannon Falls Provincial Park met, zoals de naam al aangeeft, mooie watervallen.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten