Top 10 meest gewilde stranden van Nederland

Top 10 meest gewilde stranden van Nederland

Inhoudsopgave

Het zomerweer is in aantocht! De temperatuur stijgt dit weekend naar tropische temperaturen voor ons koude kikkerland. Where to go? Reisreviewsite Zoover.nl deed een analyseonderzoek onder 50.000 reviews en zette de tien meest gewaardeerde stranden op een rij.

Uit het onderzoek blijkt dat het Zeeuwse strand van Zoutelande met een gemiddeld waarderingscijfer van 9,3 net als vorig jaar weer favoriet is onder Nederlanders. St. Maartenszee is de verrassende nieuwkomer in deze lijst. Vorig jaar kwam dit Noord-Hollandse dorpje nog niet in de top 10 voor, maar staat nu met een waarderingscijfer van 9,2 op nummer twee.

Nieuwe favorieten
Het strand van St. Maartenszee viel vorig jaar net buiten de top tien, maar blijkt dit jaar het op één na beste van Nederland te zijn. Het Noord-Hollandse dorpje ligt in de buurt van Schagen. In de reviews is vooral te lezen dat het strand lekker rustig en enorm ruim is.

Ook nieuw in de top 10 dit jaar zijn Egmond aan Zee, Katwijk, Oostkapelle en Ameland.

Dit zijn de 10 best gewaardeerde stranden in Nederland volgens Zoover.nl:

1. Zoutelande

2. St. Maartenszee

3. Terschelling

4. Westkapelle

5. Vlieland

6. Texel

7. Egmond aan Zee

8. Katwijk

9. Oostkapelle

10. Ameland

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten