Top 10 meest verrassende bestemmingen: #10

Top 10 meest verrassende bestemmingen: #1

Inhoudsopgave

Word je ook niet moe van steeds dezelfde bestemmingen op social media? En wil je een keer niet de buurman tegen het lijf lopen op vakantie? Voyago.nl heeft een top 10 met de meest bijzondere reizen voor je samengesteld. Elke week lichten we een verrassende bestemming voor je uit, wedden dat je vrienden hier niet op komen!

We trappen de top 10 meest verrassende bestemmingen af met Antarctica, volgens onderzoekers de koudste en winderigste plek ter wereld. Met ijs dat tot bijna 5 kilometer diep reikt en wel zo’n 3 miljoen jaar oud is. Om hier te komen, moet je de Drake Passage doorkruisen, een beruchte vaarroute van 965 kilometer door de oceaan vanaf het tipje van Zuid-Amerika.

Functionele, maar sobere expeditieschepen vervoeren toeristen al decennia naar Antarctica toe. Grote, luxe cruiseschepen varen er soms heen, maar passagiers mogen er niet aan land. In 2013 stuurde cruiserederij Seabourn voor het eerst de kleine Seabourn Quest met een nieuwe versterkte romp.

Wanneer je geen ijsvelden verkent of pinguïns bezichtigt – daarvan kun je er wellicht tienduizenden tegelijk spotten – leer je alles over de omgeving tijdens de dagelijkse instructies van de experts aan boord over geschiedenis, geologie en wildlife.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten