Top 10 MOOISTE steden in het geliefde Japan

Top 10 MOOISTE steden in het geliefde Japan

Inhoudsopgave

Japan, een land dat blijft verbazen met uiteenlopende landschappen, heerlijk eten en een oneindige rijkdom aan cultuur en historie. Niet zo gek dus dat deze bestemming steeds populairder wordt onder reizigers. Maar waar moet je zijn? Dit zijn de top 10 mooiste steden van Japan. #voorstraks

1. Tokyo

Tokyo is veel meer dan alleen de hoofdstad van Japan. De stad heeft 13 miljoen inwoners en 23 speciale wijken die eigenlijk allemaal een soort substeden vormen. Daarmee behoort het tot één van de grootste steden van Japan. Elke wijk heeft een eigen identiteit. Waar je in de ene straat wordt weggeblazen door de flatgebouwen en neonlichten, loop je in de andere straat zo tussen de bonsaiboompjes en kersenbloesems.

2. Karuizawa

Aan de voet van de berg Asama vind je Karuizawa, een prachtig kuuroord waar veel inwoners van Tokyo verkoeling komen zoeken in de zomer. Het feit dat Keizer Akihito hier zijn vrouw Michiko ontmoette heeft hoogstwaarschijnlijk bijgedragen aan de romantische reputatie van het stadje. Ga vogels kijken in Yacho no Mori of ontspan bij een van de vele warmtebronnen. Karuizawa is één van de Japanse steden die je zeker moet zien!

3. Kyoto

Kyoto is gelegen op het eiland Honshu en was in een ver verleden de keizerlijke hoofdstad van Japan. De stad is omgeven door hoge bergen, waar je ook de Fushimi Inari-taisha vindt. Deze is bekend vanwege de rode poorten die torri’s worden genoemd en heeft hiermee een plek op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft verdiend, en in de top 10 mooiste steden van Japan.

Top 10 MOOISTE steden in het geliefde Japan
Fushimi Inari-taisha

4. Takayama

Nog zo’n historische en culturele stad is Takayama, dat ook wel ‘klein Kyoto’ wordt genoemd. Het dankt deze naam aan de aanwezigheid van de vele tempels, schrijnen en 18e eeuwse gebouwen. In de Sanmachi Suji straat vind je de authentieke houten huisjes met noren gordijnen. Deze stad stroomt over van Japanse charme…

5. Osaka

Osaka is een van de grootste steden in Japan, er is dan ook eindeloos veel te zien. In het poppentheater Bunraku kun je een poppenspel met levensgrote poppen bekijken, deze bestaat al sinds 1684 en is een echte must see. Vergeet ook niet het Nishinomaru kasteel te bezichtigen, dat een museum over de roerige geschiedenis van de stad en kasteel zelf huishoudt.

6. Kanazawa

Kanazawa is onmisbaar in het lijstje als het gaat om mooiste steden in Japan. Doordat deze stad gespaard is gebleven bij de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog, vind je in deze stad oude samoerai en geisha wijken. Ook staan hier talloze tempels en interessante musea om te bezoeken. Tijdens je verblijf is een bezoek aan de tuinen van Kenrokuen ook zeker de moeite waard, die als een van de meest indrukwekkende in Japan worden bestempeld.

https://www.instagram.com/p/B5R-qkuAO8k/?utm_source=ig_web_copy_link

7. Nara

Niet ver van Kyoto en Osaka ligt de stad Nara, die bekend staat om geleerdheid en wetenschap. Je vindt hier dan ook maar liefst 6 universiteiten en 16 hogescholen. Deze stad is echter vooral populair vanwege de vele shinto schrijnen en boeddhistische tempels die hier staan, zoals de Todaiji Tempel. In het Narapark zijn bijvoorbeeld tamme sikaherten te zien, die door de inwoners als heilig worden beschouwd.

8. Hakone

Wandel en hike je graag? Op nog geen 100 kilometer van Tokyo ligt het stadje Hakone, gelegen in het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park. Je vindt hier spectaculaire bergen en meren, die je kunt bewonderen via de verschillende wandelroutes. Het meer Ashino-ko wordt hierbij als hoogtepunt gezien. Het ligt aan de voet van Mt. Fuji en de torii poort van de Hakone Jinja schrijn maakt het plaatje compleet.

9. Nagasaki

Nagasaki ligt op het eiland Kyushu, het op twee na grootste eiland van Japan. De stad kenmerkt zich van vroeger uit door de handel, Nagasaki is namelijk een echte havenstad. Net als Hiroshima werd deze stad getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog getroffen door een atoombom. Bezoek het Park van de Vrede om meer te weten over de impact van deze gebeurtenis op de stad.

Top 10 MOOISTE steden in het geliefde Japan
Uitzicht over Nagasaki

10. Furano

Je zou bijna denken dat je in de Franse Provence terecht bent gekomen, wanneer je langs de lavendelvelden van het Japanse Furano wandelt. Het stadje staat bekend om zijn heuvelachtige akkers, waar je in juli zeeën van lavendel vindt. Maak een bezoek aan de Tomita boerderij waar je allerlei producten vindt die met deze geurige plant zijn gemaakt.

Heb jij al deze mooie steden in Japan gezien?

Meer lezen over Japan? Op deze pagina vind je veel meer artikelen over deze bijzondere bestemming.

Japan met je eigen ogen zien, doe je met de reizen van specialisten zoals Riksja Travel, FOX Verre Reizen van ANWB en 333travel.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten