Top 10 ‘must do’ activiteiten in avontuurlijk Australië

Top 10 'must do' activiteiten in avontuurlijk Australië

Inhoudsopgave

Van eilandhoppen op je eigen yacht tot duiken met witte haaien. Tijdens een reis door Australië kun je kiezen uit tientallen te gekke activiteiten. Wij hebben een top 10 voor je samengesteld, welke zet jij op je to do list?

1. Eilandhoppen met je eigen yacht
De Whitsunday-eilanden zijn een van de beste zeilbestemming ter wereld, met perfecte wind, kalme zeeën, een prachtig landschap en 74 eilanden om te verkennen (waarvan er 69 onbewoond zijn). Het wordt ‘bareboating’ genoemd: een boot huren, lekker eten en drinken inslaan, je vrienden optrommelen en zo de zonsondergang tegenmoet varen.

2. Doorkruis Australië per luxetrein
De luxetrein, genaamd The Ghan, is vernoemd naar de Afghaanse kameelrijders die vroeger door het midden van Australië zwierven. Maak een onvergetelijke treinreis van 2979 kilometers langs de tropen, de bergen van de Flinders Ranges, de verschroeide woestijn, Katherine Gorge en het Rode Centrum.

3. Beleef een andere wereld in The Pinnacles
Aan de turkooizen kust van West-Australië, 250 kilometer ten noorden van Perth, vind je de Pinnacles Desert met honderden oude kalkstenen pilaren die op buitenaardse grafstenen lijken. Het park wordt omgeven door afgelegen witte stranden, wilde bloemen, unieke fauna en uitstekende vismogelijkheden. Verblijf in het nabijgelegen vissersdorpje Cervantes.

4. Maak een foodie roadtrip door Tasmanië
Begin de dag met verse donuts en bagels van de Farm Gate Market in Hobart en breng dan vijf dagen door in Tasmanië. Door met de auto te reizen, kun je op een gemakkelijke manier veel van de streek zien, met zelden meer dan een uur rijden tussen gastronomische stadjes en winkels. Tasmanië staat bekend om zijn koele klimaat wijnen. De Tamar Valley, die vanuit Launceston naar het noorden loopt, is het belangrijkste wijngebied van Tasmanië.

5. Vuurwerk op oudejaarsavond in Sydney Harbour
Het is een van de plaatsen waar het nieuwe jaar als eerste wordt ingeluid, de jaarwisseling in Sydney Harbour is een spectaculaire show. De vuurwerkshow om 21.00 uur en middernacht op oudejaarsavond mag je niet missen, met vuurwerk dat van de Sydney Harbour Bridge naar het Opera House knalt, lichtshows en meer vuurwerk vanuit binnenvaartschepen. Er zijn plaatsen voor elk budget.

6. Cruise over The Kimberley
Een van de beste manieren om The Kimberly te zien – een van de laatste wildernisgebieden op aarde – is per cruiseschip en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je komt dichtbij de rotsachtige kusten, afgelegen stranden, okerkleurige kloven, weelderige watervallen en ingewikkelde rivierensystemen.

7. Pret aan de Gold Coast
Wie graag lol wil trappen, gaat naar de Gold Coast met enorm spannende attracties, glijbanen en wilde dieren. Je kunt Dreamworld combineren met het naastgelegen WhiteWater World of koop een combinatiepas voor Sea World, Warner Bros Movie World en Wet’n’Wild. De ‘big five’ pretparken liggen tussen The Spit en Coomera, ten noorden van Surfers Paradise, waar volop accommodatiemogelijkheden zijn aan de Gold Coast-stranden.

8. Dineer onder de sterren bij Uluru
Beleef een onvergetelijke, intieme dinerervaring met uitzicht op de Uluru en de verre toppen van Kata Tjuta. Terwijl de zon ondergaat en de didgeridoo op de achtergrond klinkt, neem je plaats bovenop de duinen, waar je geniet van een heerlijk degustatieavondje onder de vele sterren. Leer over de sterren en luister naar Dreamtime-verhalen bij het kampvuur.

9. Gastronomisch feest aan het strand
De jaarlijkse Margaret River Gourmet Escape (elk jaar in november gehouden) is een van de grootste voedsel- en wijnfestivals van Australië. Tijdens dit evenement worden Australische lekkernijen gevierd met heerlijk eten en wijn, pop-upevenementen, kooklessen en beroemde chef-koks. De regio Margaret River heeft wijnmakerijen, restaurants en prachtige stranden om te verkennen.

10. Duik met de ‘great white’ in Port Lincoln
Zwemmen met een grote witte haai (zelfs in een versterkte aluminium kooi) is een avontuur waar je nog vele najaren over kunt napraten met je vrienden. Bij Calypso Star Charters en Adventure Bay Charters boek je zo’n great white shark tour naar Neptune Island, 70 kilometer vanaf Port Lincoln en op 50 minuten vliegen van Adelaide. Je hebt geen duikervaring nodig (zuurstof wordt via een slang in de kooi geleid).

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten