Top 10 reisboeken

Inhoudsopgave

De temperaturen stijgen langzaamaan, de zon laat zich weer zien en wat is dan lekkerder dan met een goed (reis)boek in de buitenlucht zitten… Met een van deze tien reisboeken weet je zeker dat je goed zit! Van de beste backpack bestemmingen tot de meest bijzondere wijnstreken ter wereld, er zit voor iedereen wel een topboek bij!

#1 Bucketlist Reizen
De 25 reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben volgens Marloes de Hooge, hoofdredacteur van reisblog Travelvalley. Naast inspirerende bestemmingsverhalen geeft de schrijfster praktische informatie en handige tips, aangevuld met mooie reisfoto’s.

 

 

 

#2 Backpack Bestemmingen
Fan van backpacken? Dan is dit boek echt iets voor jou! Roëll de Ram, oprichtster van WeAreTravellers.nl, tipt de beste landen voor een backpackavontuur. Van klassieke backpackbestemmingen tot minder voor de hand liggende plekken. Dankzij de prijsindicatie zie je wat je kwijt bent aan een reis en zo zit er voor elk budget iets tussen.

 

 

#3 365 dagen onderweg
Presentatrice, producente en reisveteraan Floortje Dessing deelt in 365 dagen onderweg haar reiservaringen met de lezer… En dat zijn er heel wat! Naast een denkbeeldige wereldreis, ontvang je reistips van Floortje, tips om goedkoop tickets te boeken en haar favoriete websites. Bijzonder aan dit boek is de persoonlijke touch.

 

 

 

#4 Alleen
Het verhaal van een vader die zijn gezin achterlaat om alleen 4.286 kilometer door Amerika te gaan lopen. In dit boek beschrijft schrijver Tim Voors zijn tocht over de Pacific Crest Trail van Mexico naar Canada. Hij betrekt de lezer bij de verschillende emoties die bij hem tijdens de reis naar boven komen, waardoor je wordt meegenomen in zowel de fysieke als mentale en spirituele strijd van Tim.

 

 

 

#5 Best in Travel 2019
Moeite om te bedenken waar je dit jaar allemaal naartoe wilt reizen? Dit boek biedt je de juiste handvatten met de coolste, beste bestemmingen waar je het meeste waar voor je geld krijgt in 2019. De auteurs van Lonely Planet presenteren een reeks inspirerende bestemmingen, van avontuurlijk tot onvergetelijk en alles wat daar tussenin zit.

 

 

#6 Ananas
Schrijver Lex Boon krijgt een ananasplant en besluit de geschiedenis hiervan te gaan onderzoeken. Nu denk je misschien, wat heeft dat met reizen te maken? Nou, Lex reist in zijn boek allerlei plekken af die in de loop van de geschiedenis iets te maken hebben gehad met de vrucht. Neem een ananaskasteel in Schotland en een ananascongres in Costa Rica. Ook leuk als je niks met de ananas hebt.

 

 

 

#7 Thuisblijven is duurder
Ontdek het geheim van goedkoop vliegen in ‘Thuisblijven is duurder’. Schrijver Jelmer de Boer belooft je in dit boek de juiste tips en tools te geven om met goede airlines naar verre bestemmingen te reizen voor de fractie van de prijs die je gewend bent te betalen. Maar ook: hoe vlieg je First Class voor een paar tientjes? En waarom je nooit met lowcost airlines zou moeten vliegen.

 

 

 

#8 Wijnroutes
In 52 gedetailleerde routes ontdek je de meest bijzondere wijnstreken ter wereld. Van de bekende wijnregio’s in Italië en Frankrijk tot aan de minder bekende wijngaarden in bijvoorbeeld Georgië. Het boek bevat beoordelingen van experts en handige informatie voor een verblijf in de desbetreffende streek. Erg leuk als cadeau voor de wijnliefhebber of natuurlijk voor jezelf…

 

 

 

#9 Wie (niet) reist is gek
Het effect van reizen op onze gesteldheid volgens psycholoog en reiziger Ap Dijksterhuis. Door zijn hilarische en soms ongemakkelijke reiservaringen te verbinden aan zijn psychologische inzichten, bespreekt Ap op een leuke manier het belang van reizen voor je geest. Daarnaast komen de vele reizen die hij heeft gemaakt aan bod, zoals India, de VS, Ecuador en Zanzibar.

 

 

 

 

#10 Het bucketlist boek voor op reis
Het bucketlist doe-boek heeft 250 dingen die je gedaan moet hebben tijdens je vakantie. Melk een koe, gooi een taart in iemands gezicht, neem de tandem en kus onder de Eiffeltoren. De ene ‘opdracht’ is laagdrempeliger dan de andere, maar allemaal moeten ze jouw reis of vakantie nog onvergetelijker maken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten