Top 10 reiservaringen voor op de bucketlist

Top 10 reiservaringen voor op de bucketlist

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar die ‘once in a lifetime experience’ voor op je bucketlist? Wij helpen je aan 10 van de meest bijzondere reiservaringen: van een adembenemende hike naar de Mach Picchu tot een onvergetelijke reis met een van meest iconische treinen.

#1 Huskysafari in Lapland

In vroeger tijden verplaatsten de oorspronkelijke inwoners van het noorden van Finland, de suomi, zich in de winter per hondenslee. Tegenwoordig zijn tochten per hondenslee een populaire activiteit. Met een huskysafari ben je midden in de natuur en kom je op plaatsen waar je per auto niet kunt komen.

#2 Ballonvaart boven Cappadocië

Je kent dit bijzondere gebied wellicht van de vele prachtige landschapsfoto’s. Een ballonvaart boven Cappadocië blijft voor altijd in je geheugen gegrift. Het landschap dat je gaat bewonderen is van vulkanische oorsprong en is ontstaan in combinatie met de vorming van karst. Het resultaat is een serie adembenemende ravijnen, grotten en rotsen.

#3 Inca Trail lopen naar Machu Picchu

Het wordt ook wel gezien als één van de belangrijkste hikes van Zuid-Amerika. De trektocht over de Inca Trail loopt door de heilige vallei van Machu Picchu en is koud, pijnlijk en vermoeiend. Maar dat blijkt het allemaal waard wanneer je de eerste blik werpt op de groene pieken en eeuwenoude ruïnes van dit nieuwe wereldwonder.

#4 Helikoptervlucht boven Kaapstad

Eén van de mooiste manieren om Kaapstad te zien, is per helikopter. Van de Tafelberg tot de witte zandstranden van Camps Bay, de heuvels, het Green Point voetbalstadion en de complete stad zelf natuurlijk. Dit wordt vast en zeker de highlight van je reis door Zuid-Afrika.

#5 Op de motor door de USA

Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wel super gaaf om te doen: op een echte Harley Davidson dwars door de Verenigde Staten rijden. Uitgestrekte landschappen, totale vrijheid en of je er nu een daguitje van maakt of een complete reis, dit is een ervaring die je nog lang zult navertellen op verjaardagsfeestjes.

#6 Op safari door de Serengeti

Het is de weidsheid, de grootte van het veld dat ongeveer een derde van Nederland is. Terecht UNESCO Werelderfgoed. De habitat van de Grote Vijf, maar eigenlijk veel meer. Serengeti National Park is ook de plek waar je de jaarlijkse migraties van miljoenen dieren kunt bewonderen: echt een once in a lifetime ervaring.

#7 Met de camper door Canada

Een camperreis door Canada is onvergetelijk. In het deelgebied Yukon kun je één van de mooiste ritten ter wereld maken, namelijk op Dempster Highway. De tweebaanssnelweg die je 365 dagen per jaar naar de poolcirkel brengt en ver daarboven. Zonder wifi, zonder gsm-ontvangst, zonder tankstations en soms met vier seizoenen op één dag.

#8 Het Noorderlicht op Spitsbergen

Het Noorderlicht mogen zien, is op zich al een bijzondere ervaring. Maar wil je nu nog een stapje verder, dan ga je naar Spitsbergen. Deze archipel biedt je ongerepte noordpoolwildernis, unieke fauna en flora, en een ruw maar tegelijk breekbaar landschap. Hier is het Noorderlicht tijdens de poolnacht zelfs overdag te zien.

Laura Pl/Shutterstock.com

#9 Met de Trans Siberië Express

De Trans Siberië Express is misschien wel de meest iconische treinreis ter wereld en staat dan ook bij menig reisfanaat op de bucketlist. De reis van Moskou naar Vladivostok is maar liefst 9.287 kilometer en neemt je mee langs adembenemende landschappen.

#10 Snorkelen en duiken op Bonaire

Bonaire behoort tot één van de mooiste plekken om te snorkelen en te duiken wereldwijd. Onder meer het tropische klimaat, het kraakheldere water en de rijkdom aan kleurrijke vissen zijn hier redenen voor. Ervaar het zelf!

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten