Top 10 unieke bestemmingen: Paaseiland

Top 10 unieke bestemmingen: Paaseiland

Inhoudsopgave

Word je ook niet moe van steeds dezelfde bestemmingen op je tijdlijn? En wil je een keer naar een bestemming waar je vrienden nog niet zijn geweest? Voyago.nl heeft een top 10 met de meest bijzondere reizen voor je. Elke week lichten we een verrassende bestemming voor je uit, dit keer: Paaseiland.

Je vindt moeilijk een plek die nog geïsoleerder is dan Paaseiland, met het dichtstbijzijnde stukje vasteland op 2.137 kilometer in Chili. Het is het decor van een van ‘s werelds meest mysterieuze wonderen: moai, kolossale beelden die elk ergens tussen 1200 en het midden van de 17e eeuw uit een enkele steen werden gesneden. Met een gewicht van maximaal twintig ton en een lengte van 9.144 meter, zijn de monolieten fel bewaakte schatten onder de Rapa Nui, een stam waar meer dan de helft van de bevolking van het eiland deel uitmaakt.

Verblijf in Explora Rapa Nui, een LEED-gecertificeerde lodge met dertig dennen en betonnen kamers, ontworpen om de privacy en het uitzicht op de Stille Oceaan te maximaliseren. Elke avond helpt een gids je bij het plannen van de volgende dag: wandelen, fietsen, vissen, snorkelen.

Maar de beste routes zijn die die je meenemen naar de Moai. In Ahu Tongariki staan vijftien van hen bovenop een ceremonieel platform met hun rug naar de zee. De Rano Raraku-vulkaan, waarvan de krater een zoetwatermeer herbergt, wordt omringd door Moai in verschillende stadia van voltooiing. En Ahu Akivi is de plaats waar je de enige standbeelden vindt die met hun gezicht naar de oceaan staan.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten