Top 10 unieke bestemmingen: Patagonië #1

Top 10 unieke bestemmingen: Patagonië #1

Inhoudsopgave

Daar is hij dan: de nummer één bijzondere bestemming, Patagonië. Een prachtige plek om de top 10 unieke bestemmingen mee af te sluiten en zeker een om mee te nemen op je bucketlist voor 2018. Het zou zomaar de reis van je leven kunnen zijn.

Patagonië is altijd het land van de zwervenden geweest, de balling, de outlaws – allemaal zielen die zich aangetrokken voelen tot een plek waar je kunt verdwijnen in de enorme hoeveelheid ruimte. De naam alleen roept beelden op van met wolken omfloerste pieken, felblauwe meren en eindeloze steppen die voor honderden kilometers onbewoond zijn.

De beste Patagonië-ervaring is een combinatie van de Argentijnse en Chileense kant, waaronder een verblijf in Estancia Nibepo Aike, een schapen- en veeboerderij in de buurt van El Calafate, Argentinië.

Het ‘hacienda’ leven omvat wandelingen op de enorme Perito Moreno-gletsjer. Over de grens en door de Andes ligt Explora Patagonia in het Torres del Paine National Park in Chili en heeft een uitstekend paardrijdprogramma (het is het enige hotel in het gebied met eigen paardenstallen).

Galoppeer met cowboys over uitgestrekte graslanden en luister naar hun verhalen. Voor meer architectonisch verblijf zijn er de nieuwgebouwde Awasi Patagonië en het Singular Patagonië; beide resorts bieden begeleide parkexcursies.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten