Top 5 populairste Duitse bezienswaardigheden

Top 5 populairste Duitse bezienswaardigheden

Inhoudsopgave

Miniatur Wunderland Hamburg is nummer 1 in de top 5 populairste bezienswaardigheden in Duitsland voor buitenlandse bezoekers in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse centrale voor toerisme (DZT) onder ruim 40.000 bezoekers uit 66 landen. De DZT stelt op basis van dit onderzoek jaarlijks een top 100 met meest geliefde bestemmingen samen.

1. Miniatur Wunderland Hamburg is het Duitse versie van Madurodam, maar dan veel groter. Het is de grootste modelspoorbaan in de wereld, die reizigers meevoert langs alle landen op aarde. Van Hamburg, met zijn beroemde haven, tot de Grand Canyon, waar een Amerikaanse sneltrein over een gigantische houten brug rijdt.

2. Op nummer twee staat de oude binnenstad en het slot Heidelberg. Sinds de 19-de eeuw is de romantische ruïne van slot Heidelberg een van de beroemdste bezienswaardigheden van Europa, met even zoveel bezoekers als gevolg. Vooral in de zomermaanden is het dringen geblazen. Kenners bestempelen deze attractie als het toppunt van Duitse romantiek.

3. Nummer drie in de lijst is een goede bekende in Nederland: Europa-Park, het attractiepark aan de rand van het Zwarte Woud. Europa-Park breekt ieder jaar opnieuw bezoekersrecords en is het enige attractiepark in de wereld met een sterrenkeuken. Het restaurant Ammolite van themahotel Bell Rock telt zelfs twee sterren. Het attractiepark, dat over vijf hotels beschikt, wordt ook vaan gebruikt als tussenstop door vakantiegangers op weg naar het zuiden van Europa.

4. Slot Neuschwanstein in Beieren is de nummer vier in de ranglijst. Het sprookjesslot, dat als voorbeeld diende voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland Californië, stond jarenlang op de eerste plaats. Kasteel Neuschwanstein, waarvan de bouw in 1869 begon, is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Duitsland.

5. De naam van de nummer vijf in de ranglijst is misschien relatief onbekend, de foto’s zijn meer dan bekend: de oude binnenstad van Rothenburg ob der Tauber, centraal gelegen in het zuiden van Duitsland. Volgens de DZT betreft het een klein stadje met een grote reputatie. Nergens is zo veel uit de middeleeuwen bewaard gebleven als in Rothenburg ob der Tauber. De oude binnenstad omvat oeroude huizen, knusse pleinen, torens, fonteinen, poorten en wijnlokalen. Dat het stadje aan de beroemde Romantische route ligt, draagt bij aan de aantrekkelijkheid.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten