Trat: startpunt van een onvergetelijke reis door Thailand

Trat: startpunt van een onvergetelijke reis door Thailand

Inhoudsopgave

Ga je naar het oosten van Thailand? Vergeet dan vooral niet om een stop te maken in Trat. Deze regio is een paradijs voor zonaanbidders en ook hét startpunt voor een bezoek aan eilanden zoals Koh Chang, Koh Mak en Koh Put. Daarnaast heeft deze regio een rijke cultuurgeschiedenis met genoeg bezienswaardigheden om een paar dagen zoet mee te zijn.

Maak vanaf de stad een wandeling naar de Wat Phai Lom tempel, hier vind je het Three Venerable Monks Wax Museum. Levensgrote wassen beelden die tot de verbeelding spreken, een indrukwekkend staaltje vakmanschap. Nadat je je ogen hebt uitgekeken in Wat Phai Lom, kun je doorgaan naar Wat Buppha Ram om daar de verhalen te horen die de eeuwenoude muurschilderingen vertellen. Vergeet vooral niet bij de Vihan Phra Buddha Saiyat naar binnen te gaan. Deze tempel is zowel van binnen als buiten prachtig versierd met houtsnijwerk. Sluit de dag af met een bezoek aan de City Pillar Shrine, een kleurrijke stadspijler versierd met prachtige Chinese voorspoedige symbolen.

Het mangrovebos van Ban Tha Ranae is een goed bewaard gebleven stuk natuur in Khlong Chek. Vlakbij vind je de Khlong Bang Phra Community, dit gebied staat vol oude winkelpanden die floreerden tijdens het koloniale tijdperk. Op zoek naar een plek met adembenemend uitzicht over open zee? Ga dan zeker naar Laem Ngop Viewpoint. Resorts en boetiekhotels vind je er in overvloed, er is voor iedere reiziger een passende accommodatie. Beroemd zijn het Suan Phu Restaurant naast het mangrovebos en Sukhumvit Crab Noodles niet ver van de avondmarkt, waar je heerlijke lokale lekkernijen kunt proeven. Elk jaar wordt er in mei en juni de Trat Fruit Fair georganiseerd. Deze markt is een kleurrijk spektakel waar de mooiste fruitsoorten voorbij komen. Zin in een uitstapje? Via de weg naar Ban Hat Lek kom je zo terecht in de Cambodjaanse provincie Koh Kong.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten