Treinkaartjes naar Berlijn goedkoper dankzij klimaatregel

Treinkaartjes naar Berlijn goedkoper dankzij klimaatregel

Inhoudsopgave

Treinkaartjes naar Berlijn vanaf Twente worden veel goedkoper dankzij een nieuwe klimaatregel van de Duitse overheid. De tarieven van treintickets worden met bijna tien procent in prijs verlaagt om het vervoer per trein te stimuleren.

De btw gaat als onderdeel van het klimaatpakket van de Duitse regering van 19 naar 7 procent. Dat de treinkaartjes naar Berlijn hierdoor goedkoper worden, moet ervoor zorgen dat reizen met de trein een goed een aantrekkelijk alternatief wordt voor reizen per vliegtuig.

Treinreizen van en naar Duitsland worden daardoor voor het eerst in zeventien jaar goedkoper. De daling van de tarieven geldt alleen voor reizen binnen Duitsland en van 50 kilometer of langer. Als gevolg van deze maatregel heeft ook NS International de prijzen van treinkaartjes naar Duitsland verlaagd.

De prijzen van NS worden vijf tot zes procent goedkoper. Bekijk hier de actuele prijzen van een treinticket van Hengelo naar Berlijn.

Berlijn is een van de grootste steden van Duitsland. Deze stad leent zich uitsteken voor een stedentrip, waarbij de trein een ideaal vervoersmiddel is. In slecht 5 uur ben je vanaf Deventer als in hartje Berlijn! Liefhebbers van bier, vlees, cultuur en shoppen komen volledig aan hun trekken in deze grote stad. Huur een fiets en ontdekt de stad!

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten