Uber-taxi nu ook beschikbaar vanaf aankomsthal Schiphol

Uber-taxi nu ook beschikbaar vanaf aankomsthal Schiphol

Inhoudsopgave

Wie Uber-taxi gebruikt, kan nu ook direct voor de aankomsthal op Schiphol instappen. Partner-chauffeurs van uberX krijgen toegang tot de rijbaan bestemd voor besteld vervoer, naast de taxibaan. Eerder kregen chauffeurs van UberBLACK al toestemming om gebruikers voor de aankomsthallen op te pikken.

‘Uber optimaliseert hiermee de service en duidelijkheid voor thuiskomers en internationale bezoekers’, zegt Niek van Leeuwen, general manager van Uber Nederland.

‘Het is voor alle nationale en internationale gebruikers goed nieuws dat zij nu direct voor de aankomsthallen in hun Uber kunnen stappen. Omdat onze gebruikers van te voren hun chauffeur en de auto in de app zien, dragen we bij aan een verbeterde en vooral duidelijke situatie op Schiphol.’

Persoonlijk

Gebruikers die een Uber-taxi bestellen, zien voorafgaand aan de rit de naam, een foto van de chauffeur, het nummerbord en het type auto in de app. Ook is de Uber-taxi realtime te volgen en ziet de gebruiker exact waar en wanneer hij kan instappen. Daarbij wordt de richtprijs vooraf duidelijk aangegeven en is er volgens Uber geen sprake van vage mondelinge afspraken. Betalingen vinden plaats via de creditcard of het PayPal-account gekoppeld aan het persoonlijke account van de gebruiker.
Voor de nieuwe service op Schiphol is Uber een samenwerking aangegaan met Schiphol Transfer Assistance, verzorgd door Axxicom. Om gebruik te kunnen maken van de rijbaan voor besteld vervoer, worden kosten in rekening gebracht. Gebruikers die opgehaald worden bij de aankomsthallen betalen daarom met ingang van 12 juni 2,50 euro per rit extra.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten