Tenerife: het meest uitdagende Canarische eiland

Tenerife

Inhoudsopgave

Het hele jaar door gemiddeld 22 graden. Een grote diversiteit in natuur en landschappen, maar ook heerlijk genieten op het strand. Het mooiste van allemaal? De bestemming ligt op iets meer dan vier uur vliegen. We hebben het hier over Tenerife. Maar wist je dat het eiland ook voor de actieve reiziger een waar paradijs is?

Watersport

Het eiland biedt meer dan 1.500 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden, maar ook fietstrajecten die in 30 kilometer van zeeniveau tot een hoogte van maar liefst 2.000 meter gaan. Nog spectaculairder, wat dacht je van mountainbikeroutes over de bergflanken van vulkanen. Wind- en kitesurfers kunnen terecht op iconische stranden als dat van El Médano. Tenerife vormt het perfect decor om te genieten van je favoriete sport of om intensief te trainen. Het is niet voor niets dat tal van professionele wielerploegen hier de afgelopen jaren zich komen klaarstomen voor het nieuwe seizoen. Onder het merk Tenerife No Limits bundelt het eiland alle sportieve uitdagingen en actieve vakanties. De herlancering van route 040 past perfect in de langetermijnvisie om Tenerife verder op de kaart te zetten als een bestemming die veel meer biedt dan zon, zee en strand.

Tenerife

Route 040

Route 040 op Tenerife is een van de meest uitdagende wandelroutes in Spanje en tevens een van de zwaarste in Europa. Vanaf het strand van El Socorro in het noorden van Tenerife brengt de route je met meer dan 4.000 hoogtemeters tot de top van de Teide, het hoogste punt van het eiland. Er zijn nieuwe stukken toegevoegd op de route, maar ook ongebruikte of verlaten paden zijn hersteld. De nieuwe duidelijke routeborden zorgen ervoor dat liefhebbers van wandelen of trailrunning volledig van de natuur en de uitdaging kunnen genieten. Over een afstand van 27,8 kilometer komt men langs beschermde natuurgebieden als die van Los Campeches, het natuurpark Corona Forestal en het Nationaal Park El Teide. Vanaf zeeniveau trek je tot de hoogste vulkaantoppen van de Montaña Blanca en de Pico del Teide. Het is een perfecte route voor wandelaars en kan afgelegd worden in ongeveer twaalf uur. Trailrunners klimmen tot aan de top in vier tot zes uur.

RIU Buenavista

Gelukkig hoef je je niet alleen maar in het zweet te werken op Tenerife. Je kan heerlijk genieten in een van de vele resorts, waaronder het volledig vernieuwde RIU Buenavista. Het viersterrenhotel met 542 kamers in Adeje in het zuiden van Tenerife laat volgens RIU zien dat de hotelketen blijft investeren in de Canarische Eilanden om de kwaliteit van het aanbod op de bestemming te verbeteren. Het RIU Buenavista biedt RIU’s 24-uurs all-inclusive service met een nieuw, modern design en een frisse sfeer. Bovendien is het dankzij de volledige renovatie van de binnen- en buitenfaciliteiten nu efficiënter en toegankelijker. De receptie is nu veel groter, helderder en moderner, er is een groot centraal plein waar het hotelleven omheen draait, er is een nieuw Italiaans restaurant en een podium voor de avondshows. 

Boek jouw vakantie naar Tenerife!

Bekijk het aanbod.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten