Het ultieme kerstgevoel ervaar je op een kerstmarkt

Het ultieme kerstgevoel ervaar je op een kerstmarkt

Inhoudsopgave

Het kerstseizoen is pas echt aangebroken als je met een glaasje Glühwein onder de kerstverlichting van een feestelijke kerstmarkt staat. Booking.com is aan de hand van 270.000 aanbevelingen voor ‘Kerstmarkten’ van zijn eigen reizigers op zoek gegaan naar de favoriete bestemmingen voor deze feestelijke eindejaarsevenementen.

Essen, Duitsland
Deze favoriet heeft meer dan 250 marktstalletjes boordevol kadootjes en lekkers onder een dak van 45.000 kerstlampjes. De kerstmarkt van Essen vindt dit jaar plaats van 16 november tot 23 december op verschillende locaties in de stad. De kraampjes op de Flachsmarkt zijn in middeleeuwse stijl gebouwd; je kunt er je kerstinkopen doen – van handgemaakte zeepjes, wierook en aardewerk tot delicatessen uit de middeleeuwse ‘Burgküche’.

Vipiteno/Sterzing, Italië
Niets is zo sfeervol als een kerstmarkt in de bergen, dat maakt Vipiteno (ook bekend als Sterzing) in Noord-Italië zo populair. Het ligt 1000 meter boven zeeniveau en wordt elke winter getransformeerd in een winters sprookje met sneeuw en kerststol. Geniet tussen de versierde kerstbomen van vers gebakken heerlijkheden van de lokale verkopers. Dit jaar beginnen de feestelijkheden op 23 november en duren ze tot 6 januari 2019.

Mulhouse, Frankrijk
Hoewel rood en groen de traditionele kerstkleuren zijn, viert de kerstmarkt van Mulhouse het kerstseizoen in alle kleuren van de regenboog. Volgens locals is het de kleurigste kerstmarkt die er is. Mulhouse heeft een rijke textielgeschiedenis en elk jaar wordt er speciaal voor het kerstseizoen een feestelijke stof ontworpen waarmee de 100 marktkramen versierd worden. Lokale ambachtslieden verkopen op Place de la Réunion, het beroemdste plein van de stad, Elzasser delicatessen, peperkoek en Bredeles (regionale kerstkoekjes). Van 24 november tot 23 december kun je deze ‘Marché de Noël’ bezoeken.

Valkenburg, Nederland
Als je op zoek bent naar een feestelijk maar ook uniek decor voor een kerstmarkt, breng dan een bezoek aan de grotten van Valkenburg waar dit jaar voor de 21ste keer de ondergrondse kerstmarkt wordt gehouden. Vooral de Fluweelengrot, met zijn muurschilderingen en kapel, is heel bijzonder. Als je klaar bent met je kerstinkopen kun je hier desgewenst ook nog een rondleiding volgen. Voel je je meer op je gemak boven de grond? Dan is Kasteelruïne Valkenburg een sfeervol alternatief.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten