Rotsformatie Uluru vanaf 2019 niet meer te beklimmen

Rotsformatie Uluru vanaf 2019 niet meer te beklimmen

Inhoudsopgave

De rotsformatie Uluru in Australië mag vanaf 2019 niet meer door toeristen beklommen worden. Dit hebben de lokale autoriteiten besloten, omdat dit als een heilige plek wordt gezien door de Aboriginalgemeenschap Anangu.

Jaarlijks wordt de Uluru door 250 duizend mensen bezocht, 16 procent hiervan beklimt de rotsformatie. Al jaren stoort de gemeenschap zich aan de toeristen die langskomen. De meerderheid van de raad van het park waar de rots staat, heeft besloten dat het natuurwonder voor toeristen wordt gesloten. In de raad zitten vooral Aboriginals.

De Uluru staat beter bekend als Ayers Rock en is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Australië. De rotsformatie heeft een omtrek van 3,6 kilometer en 348 meter hoog. Ayers Rock is UNESCO Werelderfgoed.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten