Unesco breidt Werelderfgoedlijst uit

Unesco breidt Werelderfgoedlijst uit

Inhoudsopgave

Unesco heeft de Wereldgoedlijst uitgebreid met een aantal bijzondere aanwinsten. Ook dit jaar zijn veel natuurgebieden en historische gebouwen aan de lijst toegevoegd. Voyago.nl maakte een selectie voor je.

1. Het eiland Okinoshima (Japan) – Dit eiland werd in 2009 al genomineerd voor een plek op de Werelderfgoedlijst. Het is de thuisbasis van het Okitsu-heiligdom en er mogen alleen mannen komen. Voor ze het eiland betreden, moeten ze zich uitkleden en worden ze ritueel gereinigd. Okinoshima is slechts een keer per jaar toegankelijk voor bezoekers

2. Hebron (Palestijnse gebieden) – De oude stad van Hebron is een omstreden aanwinst op de Werelderfgoedlijst. Reden hiervoor is dat Unesco de stad als Palestijns erfgoed heeft erkend en dus niet Israëlisch. In Hebron staat een heiligdom dat moslims kennen als de Ibrahimi-moskee en joden als de Tombe van de Patriarchen.

3. De beukenbossen (Europa) – Beukenwouden in Albanië, België, Bulgarije, Italië, Kroatië, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Slovenië en Spanje zijn d0oor Unesco op de lijst gezet. De bossen zouden de impact tonen die de beuk op de natuur in Europa heeft gehad.

4. Los Alerces (Argentinië) – Dit natuurpark in het zuidwesten van Argentinië is vernoemd naar de boomsoort die er het meeste voorkomt. Los Alerces ligt dichtbij de grens met Chili, er liggen veel groene valleien en heldere meren.

5. Lake District (Groot-Brittannië) – Lake District is een bergachtig gebied in het noordwesten van Engeland. Dit populaire gebied vol bergen, bossen en meren zou volgens het Unesco-comité als inspiratiebron voor vele schrijvers en kunstenaars hebben gediend.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten