Incident bij United Airlines inspireert gamemaker

Incident bij United Airlines inspireert gamemaker

Inhoudsopgave

Het incident waarbij een passagier van United Airlines uit een vliegtuig werd gesleurd, heeft geleid tot een game voor de mobiele telefoon waarbij de speler passagiers uit een vliegtuig kan meppen en punten kan verzamelen.

Twee weken geleden werd op het vliegveld van Chicago een passagier met geweld uit een toestel van United Airlines gezet. De vlucht was overboekt en de airline liet een computer bepalen welke passagier van boord moest. Het incident van de man die door beveiligers door het gangpad wordt gesleept, werd door medepassagiers gefilmd. Het filmpje ging de hele wereld over.

De passagier kon rekenen op veel medelijden en bijval, terwijl United Airlines vooral op hoon en spot kon rekenen. Op social media gingen diverse slagzinnen rond, waaronder: ‘als wij onze concurrentie niet kunnen verslaan, dan slaan we onze passagiers wel.’

Spel
Het voorval heeft een game-ontwikkelaar geïnspireerd tot een spel voor Android-telefoons. Hierin loopt de speler door het gangpad en deelt links en rechts klappen uit om passagiers uit het vliegtuig te slaan.
De bedenker van het spel lanceerde eerder een game waarbij zoveel mogelijk taco’s gegooid moesten worden op hotels en andere gebouwen van de Amerikaanse president Trump.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten