10 duizend mensen geëvacueerd bij bosbranden Zuid-Frankrijk

10 duizend mensen geëvacueerd bij bosbranden Zuid-Frankrijk

Inhoudsopgave

Ruim 10 duizend mensen zijn in Zuid Frankrijk geëvacueerd vanwege een nieuwe bosbrand. Zowel bewoners als toeristen moesten dinsdagnacht hun huizen en campings verlaten.

Woensdag zijn nieuwe branden gesignaleerd in het departement Bouches-du-Rhône, waar Marseille de hoofdstad van is. Dinsdag verspreidde de branden zich bij de badplaats Bormes- les-Mimosas. Dit ligt in de buurt van de kust tussen Hyères en het luxe St. Tropez. Bij de bestrijding zijn tot dusver meer dan twintig brandweermannen en politiemensen gewond geraakt, onder wie twee zeer ernstig.

Het zuiden van Frankrijk en het eiland Corsica hebben sinds het begin van de week te maken met natuurbranden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten