Update: dreiging vulkaan Gunung Agung op Bali

Update: dreiging vulkaan Gunung Agung op Bali

Inhoudsopgave

De Nederlandse ambassade op Bali adviseert Nederlanders die op het eiland verblijven om hun gegevens bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken achter te laten. Sinds afgelopen maandag is de hoogste alarmfase op Bali van toepassing. Dit vanwege de vulkaan Gunung Agung die op uitbarsten staat.

De ambassade: ‘Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.’ De mensen kunnen dat doen bij het 24/7 contactcenter. Ook mensen die van plan zijn om te vertrekken naar het Indonesische eiland krijgen dit advies. Op het eiland zelf zijn uit angst inmiddels al 50.000 mensen op de vlucht geslagen. De vulkaan brak voor het laatst uit in 1963, waardoor destijds meer dan 1.100 mensen om het leven kwamen.

TUI meldt via hun website dat gasten die momenteel op het eiland verblijven geen gevaar lopen bij een eventuele uitbarsting. ‘De vulkaan bevindt zich op centraal Bali, op ruime afstand van de toeristische plaatsen.’ TUI heeft geen omboek- en annuleringsbeleid voor Bali. Ook de vliegtuigmaatschappijen hanteren geen aangepast omboek- en annuleringsbeleid.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten