USA in de herfst: de perfecte bestemming voor avonturiers

USA in de herfst: de perfecte bestemming voor avonturiers

Inhoudsopgave

Het oosten van de USA kent bijzonder mooie nationale parken als het ruige Acadia in Maine, de prachtige Smoky Mountains in Tennessee en Shenandoah in Virginia. Laat je deze herfst betoveren door het natuurschoon van Oost-Amerika.

Met haar prachtige en ruige natuur is de USA een perfecte bestemming voor avontuurlijke reizigers om hun innerlijke avonturier vrij te laten. Gepassioneerde natuurliefhebbers hebben vaak de bekende Amerikaanse nationale parken als Yellow Stone, Yosemite en Zion bovenaan hun bucketlist staan.

Onontdekte natuur
Echter heeft de oostkust ook een schat aan imposante en onontdekte nationale parken. Een van de meest verrassende parken in Amerika is Everglades National Park, gelegen in de staat Florida. Everglades Nationaal park toont de ware diversiteit van Amerika en verwonderd de bezoeker met haar subtropische wildernis. Het park is een 150 kilometer brede rivier van slechts een paar centimeter diep, die op veel plaatsen bedekt wordt door groene moerasgrassen. Deze moerasgrassen staan in de schaduw van ‘s werelds grootste mangrovebos en is het leefgebied van onder andere de Amerikaanse alligator.

Een ander natuurlijk wonder vindt men in New Hampshire en draagt de naam White Mountains National Park. Dit park staat vooral bekend om het bijna 2.000 meter hoge Mount Washington. Ook gaat in White Mountains National park, menig hiker’s hart sneller kloppen aangezien het uitdagende Appalachian Trail recht door park heen loopt.

Smoky Mountain National park
Naast de eerdergenoemde relatief onbekendere nationale parken mag voor de ware outdoor liefhebber het meest bezochte nationale park van de Verenigde Staten natuurlijk niet ontbreken. Op de grens van Tennessee en North Carolina vindt men het Smoky Mountain National park. Dit park heeft zijn naam te danken aan de Cherokee Indianen, die het ‘blauwe rook’ noemde vanwege naar de permanente nevel in de bergtoppen. Smoky Mountain National Park heeft een van de meest gevarieerde ecosystemen ter wereld en telt tientallen verschillende zoogdieren, honderden verschillende vogel- en boomsoorten en maar liefst duizenden verschillende plantensoorten.

 

 

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten