Vakantie naar Curaçao vanaf 1 juli wellicht weer mogelijk

Vakantie naar Curaçao vanaf 1 juli wellicht weer mogelijk

Inhoudsopgave

Nederlanders kunnen mogelijk vanaf 1 juli weer op vakantie naar Curaçao. Het eiland wil vanaf die datum zijn luchthaven weer openen voor vakantiegangers uit een aantal Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en België.

Dat heeft Steven Martina, minister van Economische Ontwikkeling, zondag laten weten, melden onder andere de NOS en NRC. De minister denkt in eerste instantie aan een maximum van 10.000 reizigers per maand voor een vakantie naar Curaçao. De datum kan nog veranderen bij een eventuele nieuwe golf besmettingen van het coronavirus.

Coronatest

Reizigers moeten voor hun vakantie naar Curaçao bij aankomst eerst een coronatest doen. Bij een besmetting volgt een verplichte quarantaine. Reizigers uit de Verenigde Staten en Latijns-Amerika moeten voorlopig sowieso twee weken in quarantaine in hun hotel.

Het kabinet heeft per 15 juni het reisadvies versoepeld voor 12 Europese landen: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië en de zes Caribische eilanden die onderdeel zijn van het koninkrijk (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba).

Naast Curaçao willen ook deze buureilanden hun luchtruim onder soortgelijke voorwaarden heropenen.

Houd onze reisnieuws pagina in de gaten voor meer ‘coronanieuws’. Kijk voor vakanties naar Curaçao naar het uitgebreide aanbod van onder meer TUI en Corendon.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten