Vakantie op Texel: 8 niet te missen bezienswaardigheden

Vakantie op Texel: 8 niet te missen bezienswaardigheden

Inhoudsopgave

Texel is het grootste Waddeneiland en telt dan ook talloze bezienswaardigheden die je eigenlijk wel een keer moet hebben gezien. Want zeg nou eerlijk, het zou toch jammer zijn om dit mooie eiland dat zo dichtbij huis is niet te ontdekken. Daarom hebben we de 8 leukste bezienswaardigheden voor een vakantie op Texel voor je verzameld!

1. Vuurtoren

In de 19e eeuw vergingen veel schepen voor de noordkust van Texel. Om dit te voorkomen, werd in 1864 op het noordelijkste puntje van eiland een vuurtoren gebouwd. Vandaag de dag is de rode vuurtoren het icoon van Texel en een bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan. De vuurtoren is 45 meter hoogte en telt 118 traptreden, eenmaal bovenin heb je een prachtig uitzicht over Texel, Vlieland en de Waddenzee.

2. Ecomare

Bij zeehondenopvang Ecomare leer je alles over de (onder)waterwereld van de Wadden en de Noordzee. Je kunt er onder meer zeehonden op aaiafstand bekijken en kennis maken met de bruinvissen. Woon een van de leerzame voederpresentaties bij en smelt weg bij de schattige dieren.

3. Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel omvat bijna alle duinen, het bos, de Slufter en zandplaat de Hos. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het grootste bos van Texel, genaamd De Dennen. Voor een gevarieerde trek kies je voor De Bollekamer en De Geul. Een makkelijkere en meer toegankelijke route is het 4,5 kilometer lange Natuurpad ‘Het Alloo’, die kan worden ingekort tot 2,7 kilometer. Ontdek je het eiland graag ook te fiets of te paard dan is het noordelijke Eierland iets voor jou!

4. Wadlopen

Denk je aan de Waddeneilanden, dan denk je al gauw aan wadlopen. Dankzij de speling van het tij is het mogelijk om aan de waddenkant van Texel te lopen. Ga op pad met een gids en maak een bijzondere wandeling over de bodem van de zee. Leer over de schelpdieren die je er vindt, en kijk je ogen uit in de Texelse natuur.

Vakantie op Texel: 8 niet te missen bezienswaardigheden

5. Kaasboerderij Wezenspyk

Ga je naar Texel, dan is kaasboerderij Wezenspyk echt een must see. De boerderij ligt net buiten Den Burg, het grootste dorp op het eiland. Al meer 35 jaar wordt hier Texelse kaas geproduceerd. Leer alles over het maakproces van de kaas, eet een Texelse tosti of kaasfondue in het café en vergeet niet om een stukje (schapen)kaas mee te nemen voor thuis.

6. Museum Kaap Skil

Strandjutten is toch wel een van de bekendere activiteiten op Texel. Ontdek de wereld van de jutterij is het (openlucht)museum Kaap Skil. Hier maak je kennis met het maritieme verleden en het vissersleven op het eiland. Van presentaties touwslaan en visroken tot de bijzondere verhalen van strandjutters, een bezoek aan dit museum maakt je verblijf op Texel compleet.

7. Texelse Bierbrouwerij

Heb je al weleens van de Texelse Skuumkoppe gehoord? Dit speciaalbier is de trots van de Texelse Bierbrouwerij en wordt al in vele cafés in Nederland geschonken. Bekijk met je eigen ogen hoe dit biertje wordt gebrouwen tijdens een rondleiding door de brouwerij en zorg dat je de proeverij niet overslaat!

8. Fietsen

Texel en fietsen worden in één adem genoemd, en dat is niet zo gek. Op het eiland vindt je namelijk de meest prachtige landschappen voor een heerlijke fietstocht. Langs de kuddes schapen, weilanden, uitgestrekte polders en glooiende duinen. Ga bijvoorbeeld voor de Dijken en duinenroute, die je gedurende 41 kilometer langs als het moois van Texel brengt.

TUI heeft de leukste vakanties dichtbij huis geselecteerd, klik hier voor het aanbod.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten