Vier de liefde in de liefdesstad Parijs

Het uitzicht over Parijs

Inhoudsopgave

Het is Valentijnsdag, de dag waarop we de liefde net even extra vieren. En waar kan je dat beter doen dan in Parijs? De stad van de liefde is een romantische plek waar jij en je partner van elkaar kunnen genieten. Boek snel een treinticket voor een weekend weg!

1. Ga picknicken in de tuinen van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is iets wat je niet kan missen in Parijs. Je kunt natuurlijk de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Maar wat misschien wel leuker is, is om achter de Eiffeltoren te gaan picknicken in de tuin. Haal wat te eten bij de bakker en zoek een plekje op in de zon. Een flesje wijn erbij voor een romantische sfeer en geniet van elkaar en van het uitzicht op de Eiffeltoren!

2. Beklim de Arc de Triomphe voor een prachtig uitzicht

Een must do in Parijs is het beklimmen van de Arc de Triomphe. Niet iedereen weet dat dit een mogelijkheid is, maar vanaf het gebouw heb je een prachtig uitzicht over Parijs! Vanaf de top zie je de Champs-Élysées én hen je een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren. Romantischer wordt het niet!

Beklim de Arc de Triomphe
Arc de Triomphe

3. Slenter door de Champs-Élysées

Als je de Arc de Triomphe hebt beklommen, kan je gelijk doorlopen naar de Champs-Élyséés. De Fransen noemen het de mooiste laan van de wereld en dat heeft zo zijn redenen. Het is niet alleen de bekendste laan van Parijs, maar ook een brede en lange laan. Wandel hier samen met je partner en wie weet krijg je nog een mooi cadeautje uit een van de vele winkels.

4. Maak een romantische wandeling langs de Seine

De Seine is het hart van Parijs en zorgt voor een splitsing van de stad. Start de dag met een wandeling over de Pont des Arts waar je je liefdesslot kan ophangen. Het slot staat symbool voor liefde en trouw en hangt nu boven de Seine. Wandel over alle beroemde bruggen en geniet van het zonnetje in jullie gezichten.

5. Bezoek Cupido in het Louvre

Het Louvre is voornamelijk bekend door de Mona Lisa die hier hangt, maar het prachtige beeld van Cupido is hier ook te vinden. Het beeld toont Cupido die net Psyche, een vrouwelijke persoon uit de Griekse mythologie, wakker kust. Loop een romantische route door het Louvre waarbij je het beeld en andere liefdeswerken tegenkomt.

6. Proef de beste crêpes en macarons

Zin in een overheerlijke crêpe? Dan ben je in Parijs op de juiste plek! Overal op straat vind je crêpebakkers waarbij je vers gebakken crêpes kan krijgen. Neem ze mee naar een mooi park en geniet! Een andere Franse lekkernij die je geproefd moet hebben in Parijs zijn natuurlijk macarons. Er zijn zoveel patisserieën te vinden waar je de lekkerste macarons haalt. Zoek een goede patisserie in de buurt en haal een zakje voor in het park!

Geniet van een lekkernij in Parijs
Lekkernij in Parijs

7. Bewonder de Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur is een gebouw in Parijs dat je niet mag vergeten. Aan de voet van een heuvel begint een lange trap met 237 treden. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht en kan je het gebouw bezoeken. Vergeet vooral niet de koepel van de Sacré-Cœur mee te pakken, want hiervandaan is het uitzicht het mooist!

Parijs behoort tot de mooiste plekken ter wereld. Heb je nog tips nodig voor het vinden van de leukste hotspots in Parijs? Urban Journalist heeft een app ontwikkeld waarmee je de hotspots van je vrienden en de locals kan vinden. Zo heb je altijd iets achter de hand voor als je echt even niet weet waar je heen moet gaan. Meer tips over wat je kan doen in Parijs kun je hier vinden!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten