Vier veilig je vakantie in één van deze 5 landen

Vier veilig je vakantie in Kroatie

Inhoudsopgave

Al een tijdje ‘houden we afstand’ en ‘zitten we binnen’, waardoor we hard toe zijn aan een vakantie. Hoewel het er op lijkt dat een zomervakantie dit jaar onmogelijk wordt, zijn er volgens de Telegraaf toch een aantal landen waar je binnenkort zonder veel problemen naartoe kunt.

1. Oostenrijk

De overheid van Oostenrijk heeft zijn plannen voor de zomervakantie al klaar staan. Op 15 mei mogen de lokale horecabedrijven weer de gehele dag open zijn en de toeristische trekpleisters en accommodaties mogen twee weken later weer open om gasten te verwelkomen. Ruim op tijd om nog een vakantie te boeken deze zomer. Wel gaf minister van Toerisme Elisabeth Köstinger aan dat ze nog niet weet hoe dit in de praktijk zal uitpakken. De zomer van 2020 blijft onzeker, maar Oostenrijk is er klaar voor!

2. Kroatië

Als alles goed verloopt en andere landen zijn gelijkwaardig, dan ontvangt Kroatië maar al te graag vakantiegangers. De Kroatische minister van Toerisme Gari Cappelli is hoopvol en hoopt dat de toeristen straks veilig kunnen verblijven in het prachtige land. Eind mei hoopt het land de grenzen te kunnen openen, zodat het weer drukke maanden zullen worden. Hotels en campings worden klaar gestoomd, dus pak een auto en maak er een heerlijke roadtrip van.

3. Portugal

Als het aan Luís Araújo van het Portugese Toerismebureau ligt, is Portugal klaar om binnenkort toeristen te ontvangen. Op 24 april ontwikkelde het land een zogeheten ‘Schoon&Veilig’-certificaat om aan te tonen dat de toerismesector aan alle hygiëne- en veiligheidseisen voldoen. Voor de vakantiegangers is er een ‘coronavrije gids’ gemaakt waarin de risico’s op openbare plekken zoals stranden geminimaliseerd kunnen worden. Wellicht kunnen we dan toch nog genieten van een stedentrip naar Lissabon of Porto?

Vier de vakantie dit jaar in Portugal
Portugal

4. Griekenland

Een land dat amper is getroffen door het Coronavirus, is Griekenland. Wel is het land economisch zwaar geraakt doordat toerisme een belangrijke bron van inkomsten is. Daar willen ze wat aan gaan doen. Sinds 4 mei zijn de ingevoerde lockdown-maatregelen sterk verlicht, waardoor hotels de komende maand weer open kunnen. Premier Kyriakos Mistotakis gaf aan dat het vakantieland in juni weer grote groepen toeristen aan zou moeten kunnen. Wie weet staat er voor de zomer toch nog een vakantie naar Griekenland op de planning.

5. Turkije

Turkije doet er alles aan om ervoor te zorgen dat toeristen veilig hun vakantie kunnen vieren in het land. Er worden tal van maatregelen ingevoerd. Dat houdt onder andere in: het uitdelen van mondkapjes aan toeristen, social distancing op drukke locaties, en overal is er desinfectiemiddel beschikbaar. Hotels mogen maximaal 60 procent van hun capaciteit gebruiken en nieuwe gasten worden van te voren getest op koorts. Voorzitter van de Hotelbranche Bülent Bülbüloğlu hoopt in de tweede helft van het jaar het toerisme weer draaiende is.

Bron: De Telegraaf

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten