Vijf keer: het meest helderblauwe water

Vijf keer: het meest helderblauwe water

Inhoudsopgave

Was je altijd al op zoek naar die ene plek waar je helemaal tot rust kunt komen, starend naar een helder blauwe zee? Dan vraag je je vast ook af waar je het water met de mooiste blauwe kleur kunt vinden. De redactie van Voyago zette tien bestemmingen op een rij.

Egremni, Griekenland
Het is lastig op Lefkas geen prachtige plekken met helderblauwe zee te vinden, maar het strand van Egremni is bijzonder mooi. Om bij het strand te kunnen komen, moet je wel een steile trap naar beneden nemen, maar dan heb je uiteindelijk ook wat.

Crater Lake, Oregon
Dankzij het water wat zich heeft verzameld in de gezonken Mount Mazama vulkaan, is dit een van Amerika’s mooiste meren. Het water ontleent zijn helderheid aan het feit dat er geen andere stromen bij dit meer kunnen komen. Dit maakt het, ondanks de lage temperatuur van het water, een ideale plek voor duikers.

Ambergris Caye, Belize
Dit is een paradijs voor duikers en snorkelaars: ga bijvoorbeeld naar Shark Ray Alley om tussen de verpleegsterhaaien en pijlstaartroggen te zwemmen. Neem een bezoek aan Hol Chan Marine Reserve om dichterbij palingen, schilpadden en kleurrijke vissen te komen of ontdek de onderwatergrotten van de Blue Hole.

Havelock Island, India
Dit eiland maakt deel uit van de Andaman eilanden en ligt in de Bengaalse Baai. Het is niet eenvoudig te bereiken, maar voor wie verlangt naar hagelwitte stranden en kristalhelder water is het de moeite waard. Havelock Island is een geweldige bestemming voor tropisch uitje op een idyllische en afgelegen plek zonder mensenmassa’s.

Palawan, de Filipijnen
Al ligt Palawan maar op korte vlucht van Manila, het lijkt wel aan de andere kant van de wereld te liggen. Het dunbevolkte archipel bestaat uit jungelachtige eilanden met prachtig turquoise water, waar het wemelt van de vissen, koraalriffen, ongelofelijke baaien en onontdekte stranden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten