Vijf tips voor een citytrip naar Hamburg met kids

Vijf tips voor een citytrip naar Hamburg met kids

Inhoudsopgave

Hamburg blijkt een goede bestemming voor een stedentrip met kinderen. Varen over de rivieren de Alster of de Elbe, een bezoek aan de ruim honderd jaar oude dierentuin, spelen op het strand midden in de stad of het bijwonen van een kinderconcert in het nieuwe concertgebouw de Elbphilharmonie. Hier 5 tips van Hamburg Marketing voor leuke activiteiten voor kinderen en ouders.

1. Cruisen door de Hamburgse haven
Stap aan boord van een Barkas en verken de bruisende haven van Hamburg, de op twee na grootste haven van Europa. Vaar van de cruiseterminal, het historische pakhuizencomplex Speicherstadt of de 700 meter lange drijvende pier genaamd de Landungsbrücke naar de moderne containerhaven. Onderweg passeren indrukwekkende cruiseschepen, sleepboten en gigantische containerschepen. Voor kids is er genoeg te zien in de Hamburgse haven!

2. Giraffen voeren
In het ruim honderd jaar oude dierenpark Hagenbeck’s Tierpark – waar meer dan 500 diersoorten wonen – kunnen kinderen de giraffen en olifanten voeren. De dieren zitten in ruime verblijven en de olifanten beschikken zelfs over een ruimte van ruim 8000 m2. Een highlight is het grote aquarium met bijzondere tropische vissen. Of ga lekker gruwelen en griezelen en bekijk de reptielen en spinåçnen in het tropen-aquarium. Met de metro is het park eenvoudig te bereiken.

3. Miniatuur Wonderland
Hamburgs Miniatuur Wonderland heeft een modelspoorbaan van bijna 1500 m2 met meer dan 1000 treinen, 130.000 boompjes, 385.000 lampjes en meer dan 9000 auto’s. Met recht een klein wonderland! Gelegen in het historische Speicherstadt is dit een fantastische attractie voor kinderen. Boek vooraf online kaarten om wachtrijen te voorkomen.

4. Kinderconcert in de Elbphilharmonie
Breng een bezoek aan een kinderconcert (Funkelkonzert) in het nieuwe concertgebouw de Elbphilharmonie. Deze concerten zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, zelfs voor de allerkleinsten van 0 tot 1 jaar. Een sprankelende manier om de wereld van muziek voor alle leeftijden toegankelijk te maken. Tickets voor het nieuwe seizoen 2017/18 zijn vanaf maandag 12 juni online verkrijgbaar. Een gratis bezoek aan het uitkijkplatform de Plaza mag ook zeker niet ontbreken. Het biedt een fenomenaal uitzicht over Hamburg en de rivier de Elbe.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten