Vijf tips voor een zorgeloze vliegreis

Vijf tips voor een zorgeloze vliegreis

Inhoudsopgave

Per vliegtuig op vakantie gaan, kan weleens voor stress zorgen. Het inchecken, de verschillende controles en mogelijke wachtrijen. Hoe fijn is het als je dit ontspannen kunt doorlopen? Vijf tips voor een soepele vliegreis.

1. Wees op tijd

De geadviseerde tijd kan verschillen per vlucht. Neem daarom contact op met je luchtvaartmaatschappij voor een actueel advies. Houd over het algemeen rekening met 2 uur van tevoren inchecken voor Europese vluchten en 3 uur van tevoren voor intercontinentale vluchten.

2. Geldigheid reisdocumenten

Check ruim voor vertrek of je paspoort/identiteitskaart/visum nog geldig is. Voor vragen over je reisdocumenten kun je terecht bij de Rijksoverheid.

3. Je handbagage

Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml mogen mee in je handbagage. Stop ze wel in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter. Scharen, nagelvijlen en andere scherpe voorwerpen mogen alleen aan boord in ruimbagage. Bekijk hier alle bagageregels.

4. Vloeistoffen en elektronica

Heb je vloeistoffen en/of elektronica in je handbagage? Stop ze dan in een aparte bak bij de centrale security. Zo kunnen ze meteen gecheckt worden en ben je sneller door de controle.

5. Blijf op de hoogte

Vooral in de zomermaanden kan het aanzienlijk drukker zijn op Schiphol. Houd het nieuws over Schiphol daarom goed in de gaten.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten