Vijf verrassende stedentrips in Canada

Vijf verrassende stedentrips in Canada

Inhoudsopgave

Canada kenmerkt zich onder meer door de adembenemende landschappen die van kust tot kust reiken. Maar het land is ook een uitstekende bestemming voor wie gek is op stedentrips. Van het hippe Toronto tot het ruige Calgary, elke stad biedt een verschillende ervaring. Laat je verrassen!

Met steden als Ottowa, Quebec City en Montreal zijn er voor de liefhebbers van de wat minder toeristische citytrips genoeg mogelijkheden. Zo heeft Montreal een binnenstad die de moderne wolkenkrabbers perfect heeft gemixt met de 17e-eeuwse architectuur. De hoofdstad van de provincie Quebec heeft een centrum dat direct doet denken aan de 17e en 18e eeuw. De constante geur van versgebakken broodjes en versgemalen koffie doet de bezoeker direct denken aan Parijs.

Calgary is voornamelijk bekend van de Olympische Winterspelen die de stad organiseerde in 1988. Het was de spelen die het Jamaicaanse bobsleeteam en de skischans springer Eddie ‘The Eagle’ Edwards uit Groot-Brittannië introduceerde. Maar er is veel meer dan dit imago te zien en te beleven in de grootste stad van de provincie Alberta. Zo is de jaarlijkse Rodeo Stampede een toeristische trekpleister. Voor de echte westernervaring, inclusief rodeo-wedstrijden, is dit de beste plek. Calgary is ook de ideale plek om naar de geprezen natuurparken van Canada te gaan, waaronder de Rocky Mountains.

Naast deze ietwat minder toeristische steden van Canada zijn er ook de grote toeristische trekpleisters. Toronto is het perfecte voorbeeld dat onder de laatste noemer valt. De grootste stad van Canada biedt zowel aan cultuurliefhebbers, foodies en adrenalinejunkies een perfect thuis. Daarnaast geeft Toronto het shoppen een geheel eigen twist. Het winkelgedeelte bevindt zich namelijk vrijwel volledig onder de grond, bijna 30 kilometer aan winkels, entertainment en restaurants. Ook de waaghalzen kunnen in Toronto een onderdeel van hun ‘must-do’ lijst afvinken. De CN Tower in de stad biedt namelijk de mogelijkheid om op het randje te lopen, op ruim 350 meter boven de grond.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten