Vliegtuig van Air France maakt noodlanding

Vliegtuig van Air France maakt noodlanding

Inhoudsopgave

Een Airbus A380 van Air France heeft zaterdag een noodlanding gemaakt in het oosten van Canada. Het toestel was onderweg van Parijs naar Los Angeles toen een van de vier motoren zwaar beschadigd is geraakt. De oorzaak hiervan is nog niet bekend.

Het toestel van Air France vloog boven Groenland toen de problemen met de motor duidelijk werden. Na een noodoproep van de piloot mocht het toestel landen op de militaire luchthaven van Goose Bay in het oosten van Canada.

De passagiers aan boord zijn in paniek geraakt, blijkt uit berichten op twitter. Het toestel, met 520 mensen aan boord, onder wie 24 bemanningsleden, kon veilig landen. Air France heeft in totaal tien vliegtuigen van het type A380, met twee verdiepingen, dat het grootste passagiersvliegtuig ter wereld is.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten