Vlucht vertraagd? Check direct waar je recht op hebt!

Vlucht vertraagd? Check direct waar je recht op hebt!

Inhoudsopgave

Vluchtvertragingsservice AirHelp heeft de Boarding Pass Scanner gelanceerd. Passagiers die te maken hebben met een vlucht die vertraagd of geannuleerd is kunnen hiermee direct zien of ze recht hebben op vergoeding en kunnen in een paar klikken het claimproces starten.

De Boarding Pass Scanner is een nieuwe functie in de gratis AirHelp app. Met de camera op de smartphone scan je de barcode van jouw boarding pass of e-ticket. Nog op de luchthaven toont de app al of de vlucht die vertraagd of geannuleerd is in aanmerking komt voor een compensatie en biedt het de mogelijkheid de claim direct in te dienen. De app kan meerdere boarding passes tegelijkertijd scannen en archiveren, handig als je in een groep reist of met familie.

AirHelp beweert het claimproces met deze nieuwe functie nog sneller en makkelijker te maken. Luchtvaartpassagiers maken nu nog nauwelijks gebruik van hun rechten als hun vlucht is vertraag of geannuleerd en laten daardoor veel geld liggen, vindt de vluchtvertragingsservice. De wetgeving op het gebied van passagiersrechten is dan ook gecompliceerd en het is lastig te beoordelen of een luchtvaartmaatschappij zich terecht beroept op overmacht of uitzonderlijke omstandigheden.

Bij alle vluchten waar recht bestaat op een compensatie blijkt dat maar 1 procent van de Nederlandse passagiers deze daadwerkelijk heeft geclaimd. Terwijl de vergoeding kan oplopen tot € 600,- per passagier, afhankelijk van de lengte van de vlucht en duur van de vertraging.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten