Voetpad voor Witte Huis verboden voor publiek

Voetpad voor Witte Huis verboden voor publiek

Inhoudsopgave

Secret security in Washington D.C. heeft na een incident met een indringer bij het Witte Huis de stoep langs de Zuidkant van het huis verboden voor publiek. Dit meldt USA Today.

Vanaf nu kunnen voetgangers niet langer meer het huis aanschouwen aan de zuidkant van vlak achter het omringende hek. Dit moet voorkomen dat indringers de ambtswoning van de Amerikaanse president Donald Trump kunnen bereiken.

Joe Casey, woordvoerder Secret Service, meldt aan USA Today dat er al jaren wordt gewerkt aan een betere veiligheid-strategie voor het Witte Huis. ‘Deze actie is onderdeel van deze strategie om potentiële bedreigingen rondom het Witte Huis in te perken. Contracten voor de bouw van een grotere en sterkere omheining worden later dit jaar van kracht.’

Een maand geleden werd een indringer gearresteerd die over de omheining van het Witte Huis was geklommen. De incidenten komen vaker voor. Drie jaar geleden wist een man uit Texas ook over het hek te klimmen en zelfs het gebouw binnen te komen.

Redactie Voyago

Redactie Voyago

De redactie van Voyago zorgt dagelijks voor jouw portie reisinspiratie. Tips voor de redactie? Mail ons dan: redactie@voyago.nl.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten