Een volledig Zwitsers dorp wordt een hotel

Een volledig Zwitsers dorp wordt een hotel

Inhoudsopgave

Corippo in Valle Verzasca, Zwitserland, is de kleinste gemeente van het land met maar 12 inwoners. Het dorp kampt, zoals velen, met jongeren die vanaf het platteland naar de stad trekken. Door het in een hotel om te toveren hopen de inwoners hun dorp te redden.

Corippo ligt in Zuid-Zwitserland, in het Italiaans sprekende deel. Ooit leefden er 300 mensen, maar ondanks het bruisende Locarno, dat in de buurt ligt, loopt het dorp leeg. De meeste huidige inwoners zijn met pensioen, maar ze werken hard voor hun toekomst. In 1975 won het dorp een award voor de behouding. Het moedigde mensen aan om bij elkaar te komen voor het Corippo Foundation. Nu werkt zij aan het behoud van het dorp door op het toerisme te richten. Het project is geïnspireerd op een concept dat ook in Italiaanse dorpen al is toegepast.

Zestig stenen huisjes zullen worden omgetoverd tot hotelkamers in authentieke stijl. Verder zullen er onder andere excursies komen naar bezienswaardigheden in de buurt, museum bezoeken en kooklessen.

In 2017 won Corippo de Hotel Innovatie Award van Gastrosuisse’s. Directeur van Ticono Toerisme Elia Frapoli zei tegen de BBC dat toeristen hier een unieke levenswijze te zien krijgen. ‘’Het is alsof je in een andere eeuw beland bent.’’

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten