De voordelen van een sneldrogende handdoek

De voordelen van een sneldrogende handdoek

Inhoudsopgave

Menig backpacker maakt er al gebruik van: de microvezel handdoek. Deze zogenaamde reishanddoek overtreft in verschillende opzichten de ‘gewone’ katoenen versie. Waarom? Wij zetten de voordelen op een rijtje.

1. Sneller droog
De naam zegt het al, microvezel handdoeken zijn veel sneller droog dan katoenen exemplaren. Een goede reishanddoek is al binnen een kwartiertje droog als je hem in de wind hangt. Ligt hij in de zon, dan droogt hij zelfs nog sneller.

2. Lichtgewicht
Een andere goede reden om een dergelijke handdoek aan te schaffen, is het gewicht dat het in je koffer scheelt. Een handdoek van microvezel is veel lichter dan een katoenen exemplaar. De Sea to Summit Tek Towel in maat M weegt bijvoorbeeld 468 gram.

3. Schimmelt en ruikt niet
De microvezel waarvan reishanddoeken zijn gemaakt, werkt bacteriedodend. En dat biedt nog een voordeel, want daardoor loop je niet het risico op een beschimmelde handdoek. Mocht je hem een keer direct na gebruik in je tas gooien, dan is alleen een handwasje genoeg om hem weer fris te laten ruiken.

4. Gaat lang mee
Een goede reishanddoek kost doorgaans net iets meer dan een reguliere handdoek, maar deze is dan ook stukken duurzamer. Berg hem op in het bijpassende opbergzakje dat gemaakt is van speciale ademende stof en hij kan jaren mee!

Nieuwsgierig naar andere musthave reisproducten? Klik hier.

Sea to Summit Tek Towel – Reishanddoek – M – Lime

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten