Voorkom een vergissing: 10 gelijknamige steden

Voorkom een vergissing: 10 gelijknamige steden

Inhoudsopgave

Het gebeurt: mensen die per ongeluk naar de verkeerde stad vliegen, omdat toevallig twee plaatsen dezelfde naam hebben. Zo reisde de Nederlandse Milan Schipper een paar jaar geleden naar Sydney in Canada in plaats van in Australië. Maar dit zijn niet de enige gelijknamige steden, check ons lijstje!

Vind hier vliegticketaanbiedingen naar jouw bucketlistbestemmingen!

1. Sydney is niet alleen een stad in Australië, maar ook in Canada. De steden liggen ook nog eens zo’n 20.000 kilometer uit elkaar.

2. De stad Manchester in de Amerikaanse staat New Hampshire is vernoemd naar de Britse stad Manchester.

3. St. Petersburg is niet alleen de tweede belangrijkste stad van Rusland. In de Florida (VS) ligt een stad met dezelfde naam.

4. Ooit heette New York ‘Nieuw-Amsterdam’. Ondanks dat dit niet meer zo is, bestaat er nog wel een andere stad met de naam Amsterdam in de VS.

5. India en Pakistan hebben beide een stad genaamd ‘Hyderabad’. Dat de twee landen ook nog eens buurlanden zijn, maakt het wellicht nog ingewikkelder.

6. Londen heeft een Engelstalige dubbelganger. ‘London’ vind je zowel in Engeland als in Canada.

7. Perth ligt niet alleen in Australië, maar ook in Schotland.

8. De Griekse hoofdstad Athene heeft meerdere naamgenoten in de Verenigde Staten. ‘Athens’ vind je ook in de staten Georgia, Alabama, Texas en Tennessee.

9. De stad Hastings ligt niet alleen in Engeland, maar ook in Nieuw-Zeeland. Klein verschil (knipoog).

10. San José is niet alleen in twee landen te vinden, maar zelfs in drie landen. In zowel Costa Rica, Guatemala als in de VS zijn gelijknamige steden.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten