Deze zomer op vakantie? Europa werkt aan vrij reizen certificaat

vrij reizen certificaat

Inhoudsopgave

Wil jij deze zomer weer heerlijk op de Spaanse stranden liggen, een auto huren om de kust van Italië te ontdekken of struinen door een van de vele Europese steden? De Europese Commissie werkt op dit moment aan een digitaal certificaat dat bewijst dat reizigers zijn ingeënt tegen COVID-19, hersteld van COVID-19 of een negatief testresultaat hebben. Het doel van het vrij reizen certificaat is om ervoor te zorgen dat EU-burgers vrij en veilig tussen de verschillende EU-lidstaten kunnen reizen.

Certificaat

De Commissie werkt samen met de Wereldgezondheidsorganisatie om ervoor te zorgen dat in de EU afgegeven certificaten ook elders in de wereld kunnen worden erkend. De Commissie heeft ook contact met ICAO, de internationale organisatie die het luchtvervoer vertegenwoordigt. Misschien is het dus binnenkort naast reizen door Europa ook mogelijk om weer een verre trip te maken.

vrij reizen certificaat
Ben jij al klaar voor de zomer?

Inspiratie

Op dit moment is het nog onduidelijk hoe het vrij reizen certificaat precies gaat werken en wat de eisen per land zijn. Houd daarvoor goed Voyago.nl in de gaten. Heb jij al plannen gemaakt voor deze zomer of staan er bestemming op je wensenlijst die je graag wil ontdekken? Laat het hieronder weten. Ondertussen kan je hier op de website genoeg inspiratie opdoen….

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten