Waag een sprong in het diepe in Auckland

Auckland

Inhoudsopgave

Nieuw-Zeeland is een bestemming die tot ieders verbeelding spreekt en die op veel lijstjes staat. Maar waarom? Wat is er zo magisch aan dit voor Nederlandse meest afgelegen land? Natuurlijk hoor je veel over de prachtige natuur op Nieuw-Zeeland, maar ook de steden zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken. We nemen je mee naar Auckland, de inspiratiebron voor onze Auckland IPA die je hier kunt bestellen.

De SkyJump!

Een stad gebouwd op de rug van meer dan 50 vulkanen, omringd door een groen landschap. Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland, maar niet de hoofdstad. Dat is namelijk Wellington. Overigens merk je niks van het feit dat je in de grootste stad loopt, want het voelt meer als een groot dorp dan een stad. Het is een prettige stad om te verblijven met haar vele hoogtepunten, zoals de Sky Tower. Deze toren is maar liefst 318 meter hoog. Hier kan je 360 graden in de rondte kijken en jezelf testen op hoogtevrees door je op de glazen vloer te begeven. Nog iets leuks, tenminste als je het aandurft, de SkyJump! Met een snelheid van zo’n 85 kilometer per uur spring je naar beneden.

Durf jij het aan?

Een andere aanrader is Mount Eden. Met uitzicht over heel Auckland is Mount Eden de hoogste vulkaan in de stad. Deze vulkanische krater ligt op slechts vijf minuten rijden van het stadscentrum van Auckland. Mount Eden is niet alleen een natuurwonder, maar bevat ook historische verslagen van de Maori-bewoning, met authentieke tuinen en terrassen. Hoewel deze berg uiteindelijk werd gekoloniseerd door Europese kolonisten, blijft het een kostbaar stukje Maori-geschiedenis dat voor iedereen zichtbaar is. Wil je meer weten over de geschiedenis van de stad? Ga dan naar het Auckland War Memorial Museum. Eén keer per dag wordt er een traditionele dans met zang opgevoerd door de Maori-groep Manaia. Het is een mooie voorstelling die de Maori-cultuur goed in beeld brengt. Het museum ligt in een mooi park waar je in de zomer heerlijk kunt genieten van de zon.

Rangitoto Island

Je kan de dag ook beginnen met een kajak- en peddeltocht naar Rangitoto Island, een slapende vulkaan niet ver van het centrum van Auckland (je kunt er ook met de veerboot komen). Wandel over de oude lavastromen naar de top voor een spectaculair uitzicht over de haven en terug naar de stad. Met twee kusten zo dicht bij elkaar, kan je ‘s ochtends een duik nemen op een van de oostkuststranden van Auckland, vervolgens een surfplank pakken en ‘s middags naar de ruige zwarte zandstranden van de westkust gaan. Of andersom! 

Auckland
Rangitoto Island

Auckland IPA

Uiteraard waren wij van Voyago ook in Nieuw-Zeeland. De voormalige hoofdstad Auckland heeft een grote baai midden in de stad, en wij kunnen u vertellen: het was daar goed toeven! Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn zuivere lucht, schone water én prachtige hop. Voor deze IPA gebruikten we een typische hop uit Nieuw-Zeeland, Nelson Sauvin, die zich kenmerkt door druif en andere fruitachtige smaken. Cheers mate! Beschikbaar in 6, 12 of 24-pack: maak hieronder jouw keuze.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten