Waar beter op wintersport dan in Oostenrijk?

Waar beter op wintersport dan in Oostenrijk?

Inhoudsopgave

Met de kerstvakantie om de hoek en de voorjaarsvakantie in het vooruitzicht, is het tijd om aan de wintersport te denken. Of sterker nog, om te gaan. En waar kan je dat het beste doen op wintersportbestemming nummer één? Precies in Oostenrijk.

Dat mensen massaal afreizen naar Oostenrijk, kunnen we ons wel voorstellen. Besneeuwde bergen, perfect geprepareerde pistes en gezelligheid alom. Reis samen met je gezin of vrienden naar de Oostenrijkse bergen en laat je verrassen. Oostenrijk telt maar liefst 800 wintersportplaatsen in 71 regio’s. De keuze is reuze, zullen we maar zeggen. Naast het traditionele wintersporten biedt Oostenrijk ook een aantal unieke activiteiten.

Wat dacht je van skiën of snowboarden onder de sterrenhemel? Terwijl de maan en de sterren aan de Oostenrijkse hemel staan, ontdek jij de romantisch verlichte pistes. Wedden dat het een indruk achterlaat? Ben je de lange latten ‘s avonds beu, ook dan kan jij je prima vermaken op die romantische pistes. Ga eens rodelen of een stukje de piste op met een segway. En denk niet dat het alleen voor volwassenen is, kinderen zullen het ook geweldig vinden. De wintersporthotspots in Oostenrijk zijn namelijk uitermate gezinsvriendelijk en bijna overal zijn er activiteiten voor de kinderen. Er is niet alleen een uitgebreid aanbod voor de sportievelingen onder ons, maar ook voor de mensen die van een feestje houden. Alhoewel dit natuurlijk ook een goede combinatie is.

Het land staat ook wel bekend om de vele berghutten, bergrestaurants en ijsbars waar je na het sporten even kunt uitrusten onder het genot van een lekker en verdiend drankje. Voor de avonturiers onder ons zijn er ook allerlei ijzige sporten die tijdens een vakantie beoefend kunnen worden, zoals ijssurfen of -kiten. Maar voor wie echt eens iets anders wil, maar dan wel met een winters tintje, kan eens onder het Oostenrijkse ijs duiken of de kunstmatige ijstorens beklimmen.

Tips
Enkele van de vele populaire wintersportplaatsen zijn Gerlos, Serfaus, Mayrhofen, Zell am See en Saalbach. Het Alpenland biedt ook tal van mogelijkheden voor families. Zo zijn er kleinschalige, kindvriendelijke skigebieden, zoals Kasberg in Oberösterreich.

Wie wil langlaufen is ook in Oostenrijk aan het goede adres. De Pinzga-Loipe in het Salzburgerland is 200 kilometer lang en loopt van Krimml naar Zell am See. Een bijzondere route ligt in Leutasch in de Olympiaregion Seefeld. Langs de loipen staan verschillende kunstwerken van Tiroolse kunstenaars. Ongeveer een half uur van Innsbruck vandaan ligt circa vijftien kilometer perfect geprepareerde loipen. Deze Tiroolse hoogte- en gletsjerloipen vanaf 1.600 meter hoogte bieden eersteklas langlaufomstandigheden tot ver in de lente.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten