Waar kunnen we deze winter op vakantie?

Vakantie winter

Inhoudsopgave

Winter is coming! Normaal gesproken dé tijd om de lange latten onder te binden op de wintersport of juist de zwembroek aan te trekken voor een heerlijk winterzonvakantie op een tropisch oord. Helaas zorgt de huidige situatie ervoor dat de wereld een stukje kleiner is geworden. Maar waar kunnen we nog wél op vakantie deze winter?

Wereldkaart reisadviezen met kleurcodes per land, 22 oktober 2020

Op dit moment laat de kaart van Buitenlandse Zaken zien dat het grootste gedeelte van de wereld oranje kleurt. Oranje wil zeggen: reis alleen als dat moet. Er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting. Toch zijn er nog enkele landen die de kleurcode geel hebben en waar we dus wel deze winter op vakantie kunnen.

Duitsland

Het voordeel van Duitsland is dat je het gemakkelijk met de auto kunt bereiken en heerlijk kunt rondtoeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wijnroute langs de Moezel? Of een rondreis door Nedersaksen? Deze staat grenst aan Nederland en is dus eenvoudig te bezoeken. Vergeet ook niet de vele mooie kastelen te bezichtigen, zoals de Löwenburg, Burg Eltz en Reichsburg Cochem. Houd er wel rekening mee dat je bij inreis in Duitsland een negatieve COVID-19 test moeten kunnen tonen die niet langer dan 48 uur eerder is afgenomen. Uiteraard kan je ook altijd een auto huren.

Winter
Cochem is een stadje aan de Moezel.

Oostenrijk

Oostenrijk, een van de populairste wintersportbestemmingen, is voor een deel toegankelijk voor Nederlandse toeristen. Het advies is om alleen voor noodzakelijke reizen en niet voor toerisme naar de deelstaten Tirol (met uitzondering van de gemeente Hinterriß en Jungholz), Vorarlberg (met uitzondering van de gemeente Kleinwalsertal/Mittelberg), Niederösterreich, Oberösterreich, Wenen en de regio Salzburg te reizen. Laten we hopen dat het reisadvies snel wordt versoepeld, want Oostenrijk is helemaal klaar voor het wintersportseizoen. De verwachting is dat er minder wintersporters zullen zijn. Hierdoor zal de natuurlijke spreiding daardoor makkelijker zijn, ook in het hoogseizoen, waardoor je automatisch save area’s krijgt. Dus voor drukte op de piste hoef je niet bang te zijn!Winter

Italië

Ook Italië is toegankelijk voor Nederlandse toeristen. Houd er wel rekening mee dat in het land er strengere maatregelen gelden om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zoals aangepaste openingstijden voor horeca en maximale groepsgroottes op openbare plekken. Daarnaast moeten alle reizigers die vanuit Nederland naar Italië reizen bij aankomst een negatieve COVID-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur vóór aankomst. Maar als je er eenmaal bent is het heerlijk genieten! In Italië kun je alle kanten op. Met de auto door de idyllische heuvels van Toscane, pizza eten in Florence of proeven van de beste Italiaanse gelato in Pisa. En laten we vooral de heerlijke stranden van Sicilië niet vergeten. Niet voor niets was Italië het decor voor het jubileumseizoen van Wie is de Mol? Het is er werkelijk prachtig.

Winter
Het mystieke landschap van Toscane.

Griekenland

Net als Oostenrijk is Griekenland deels toegankelijk, namelijk alleen het vaste land. Het reisadvies voor de Griekse eilanden (inclusief de eilanden die met een brug met het vasteland verbonden zijn) staat op oranje. Moet je dan Griekenland links laten liggen? Nee, natuurlijk niet! Bezoek bijvoorbeeld Athene. De stad is een aangename plaats voor liefhebbers van de Griekse historie. Athene biedt naast Acropolis en Parthenon nog veel meer, zoals het Archeologisch Museum. Dit is een van de grootste musea van het land, hier vind je ontelbaar veel schatten uit de Griekse geschiedenis. Wanneer je niet van musea houdt, hoeft dit zeker geen excuus te zijn om geen bezoek aan de Griekse hoofdstad te brengen. De pittoreske omgeving van Athene kenmerkt zich door huizen in neoklassieke kleuren, kleine tuintjes en smalle straatjes. Ik zeg doen!

Akropolis in Athene, Griekenland.

Portugal

Ook Portugal kan op je lijstje deze winter. Alleen voor de regio Lissabon en de stad Porto geldt een oranje reisadvies. Maar er is nog genoeg te beleven. Ga jij deze winter voor een vakantie in Portugal? Bezoek dan de stad Faro. Faro is te omschrijven als knus en authentiek. In het historische centrum vind je het Van de Cidade Velha, de Sé de Faro kathedraal en Praia de Faro, drie authentieke bezienswaardigheden die je moet bezoeken. Meer op zoek naar natuur? De Douro Vallei wordt gezien als één van de mooiste gebieden in Europa en is ideaal voor als je de diversiteit van Portugal wil ontdekken. Neem ook zeker een kijkje bij de rivier Douro, die tevens de grens maakt tussen Portugal en Spanje.

De Douro Vallei.

Zweden

Op zoek naar een echte winterbestemming? Dan is Zweden de juiste keuze. Alleen al een stedentrip naar Stockholm is de moeite waard. Het is een van de leukste steden van Scandinavië. Stockholm is verdeeld over veertien eilanden die elk een eigen karakter hebben. Of je nu op zoek bent naar natuur, historische straten, gezellige markten of heerlijk eten: in Stockholm vind je het allemaal. Maar als je nu toch in de winter in Zweden bent, dan wil je vast en zeker het noorderlicht zien. De meeste kans maak je tussen begin september en eind maart in Zweeds Lapland. Staat aurora borealis ook op jouw bucketlist?

Winter
Het noordlicht in Zweeds Lapland.

Curaçao

Qua verre bestemmingen is het aanbod helaas minimaal, maar gelukkig kunnen we nog wel naar Curaçao! Houd er rekening mee dat je voorafgaand aan je reis een “Public Health Passenger Locator Card” en immigratiekaart invult via www.gobiernu.cw. Ook dient een negatief resultaat van een COVID-19 PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek ingediend te worden bij aankomst. Eenmaal op het eiland kan je zonovergoten vakantie beginnen. Curaçao is alles waar je bij een droombestemming aan denkt met haar eindeloze witte stranden, heerlijk eten en blauwe zee. Kom tot rust in een hangmat kijkend over de zee. Geniet van een heerlijk vakantie deze winter, dat heb je dit jaar wel verdiend!

Grote Knip, Curaçao.
Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten