5x waar moet je zijn op de Dominicaanse Republiek

5x waar moet je zijn op de Dominicaanse Republiek

Inhoudsopgave

Ben je toe aan een ontspannende of juist een avontuurlijke vakantie? In beide gevallen is de Dominicaanse Republiek een goede optie deze zomer. Maar wat kun je er allemaal ondernemen en waar moet je daarvoor zijn? Wij hebben een top 5 voor je samengesteld.

1. Zonnen in Punta Cana
Strand, strand en nog eens strand, dat is Punta Cana. Het is door de kilometerslange witte palmstranden en sterrenresorts een favoriete vakantiebestemming. Maar mocht je er echt op uit willen, in de omgeving van de badplaats ligt natuurreservaat Parque Nacional del Este met de grootste concentratie rotstekeningen van het Caribisch gebied.

2. Snorkelen op Saona
Ook het tropische eiland Saona, onderdeel van Parque Nacional del Este, is zeker de moeite waard. De bekende Bounty-reclame is opgenomen op dit prachtige zonovergoten eiland. Het eiland is langwerpig van vorm, met een lengte van ongeveer 24 kilometer en een breedte van zo’n zeven kilometer. Elke dag varen er boten naar het eiland. Naast mooie stranden zijn er ook veel vogels en tropische zeevissen te vinden. Vanwege de ondiepe zee voor de kust van het eiland is het een ideale locatie voor snorkelaars.

3. Wildlife spotten in Bávaro
Bávaro is de grootste toeristenplaats aan de oostkust van de Dominicaanse Republiek. Rust en ontspanning staat centraal op de bestemming, maar uiteraard is er ook de mogelijkheid om de natuur en onderwaterwereld van dichtbij te mogen aanschouwen. Er zijn verschillende excursies te boeken, zoals en dag op en rondom de Chavon rivier. Aan de over ligt het jungle paradijs: de Tanama Jungle Ranch, de filmset van Jurassic Park (1993). Hier vind je de echte wildernis, waar bezoekers oog in oog komen met de mooiste vlinders, kolibries, tarantulas, Boa Constrictors en Iguanas. In de tropische tuinen tref je orchideeën, bromelias, cacaobomen en banaanbomen aan. Tussendoor kan je kanoën of snorkelen.

4. Surfen in Cabarete
De gemiddelde toerist is niet blij met een contante ‘hardere’ wind die het plaatsje Cabarete in het noorden van de Dominicaanse Republiek aandoet, maar een echte surfdude zal direct een gat in de lucht springen. Wind- en kitesurfers kunnen er hun hart ophalen. In het plaatsje wordt elk jaar een internationale kitesurfwedstrijd gehouden, georganiseerd door de PKRA. Naast een heus kitebeach heeft het kleine centrum leuke en hippe winkeltjes. De hotels in het centrum zijn klein, betaalbaar en passen in de knusse sfeer. Aan het witte zandstrand zijn vele kleine, gezellige barretjes en restaurants te vinden die tot laat in de nacht open zijn. Het gebied rondom Cabarete met gebergtes tot 3000 meter hoogte leent zich ook uitstekend voor mountainbiken, raften en safari’s.

5. Bultrugwalvissen bewonderen op Samaná
Het groene schiereiland Samaná ligt in het noordoosten van de Dominicaanse Republiek en is met de tropische heuvels, mooie baaien, ongerept natuur een prachtig tropisch stukje land. Naast wonderschone natuurverschijnselen is het een kleurrijk en levendig met een brede boulevard met veel winkeltjes en eetgelegenheden. Elke dag is er een markt op het eiland die een goede indruk geeft van locale leven op Samana. En wil je echt even zien hoe het leven er als ‘Robinson’ eruit ziet, ga dan eens via de voetgangersbruggen naar de onbewoonde eilanden Cayo Linares en Cayo Vigia. Van januari tot maart komen duizenden bultrugwalvissen richting het schiereiland Samaná om te paren en jongen te baren. Deze bijzondere gebeurtenis is te zien vanaf het land, maar ook vanaf excursieboten.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten