Waarom je nu naar San Francisco moet

Inhoudsopgave

San Francisco wordt vaak geprezen als een van de leukste steden van Amerika. Wij zetten de hoogtepunten van de stad voor je op een rijtje.

Met stip op één: de Golden Gate Bridge en natuurlijk ook de Cable Cart, die beide in iedere film die zich in de stad afspeelt voorbij komen. Over de Golden Gate Bridge rijden dagelijks wel 120.000 auto’s en het is een van de meest gefotografeerde objecten op onze aardbol. Het uitzicht vanaf de Cable Cart is geweldig, en een ticket kost slecht zeven dollar. Verder is de beruchte gevangenis Alcatraz, die nu buiten dienst is, de moeite waard. Daarnaast is Fisherman’s Wharf een hotspot van de stad. Er zijn dagelijks vissers die uitvaren waarna jij hun vangst kunt proeven bij een van de vele visrestaurants. In 1985 was deze locatie gebruikt in de James Bondfilm A view to a Kill.

Naast de bekende toeristische plekjes biedt de stad nog veel meer. Zo heb je North Beach, een Italiaanse wijk die een beetje Europees aandoet. Er zijn veel leuke eettentjes en terrasjes te vinden. Daarnaast is er Grant Avenue, wat de oudste straat van San Francisco is, die je het beste te voet kan verkennen. Er zijn veel voedselmarkten, restaurants en exotische winkels te vinden. Of loop door de oudste Chinatown van de Verenigde Staten. De toegang draagt de mooie naam ‘Dragon’s Gate’.

Ook de cultuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. De stad heeft een groot aanbod in onder andere ballet, theater en musea. De musea zijn van mondiaal topniveau: onder andere het San Francisco Museum of Modern Art en het Asian Art Museum zijn te vinden in de stad.  De VS zou de VS ook niet zijn als je er niet goed kunt shoppen, er zijn vele grote warenhuizen en designerboetieks te vinden. Tevens worden alle bekende sporten hier op hoog niveau gespeeld. Het nummer 1 team van het moment zijn de basketballers van de Golden State Warriors.

Ten slotte vind je heel de wereldkeuken in de stad, dus er is voor ieder wat wils. Zowel wanneer je wat simpels wil eten als wanneer je terecht wil bij een culinair hoogstandje: San Francisco biedt het. Er zijn verschillende sterrenrestaurants te vinden in de stad. Ook zit je hier dicht bij bekende wijngebieden als Napa en Sonoma. Je kunt de wine-train nemen om vervolgens heerlijk te lunchen in een van de valleien.

Al met al behoort San Francisco zonder meer tot de meest unieke steden van het land. Altijd net wat cultureler, democratischer, soms ook wat dwarser en hipper dan andere plekken.

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Hi! Ik ben Dylan en voor mijn werk reis ik de hele wereld over, maar ook privé houd ik ervan om nieuwe bestemmingen te ontdekken! Tijdens al deze reizen probeer ik leuke content te verzamelen voor Voyago.nl. Mijn favoriete vakantieland is Amerika. Wil je meer weten of iets anders vragen? Stuur dan een mailtje via info@voyago.nl! Uiteraard kan je mij ook volgen tijdens mijn reizen via Instagram.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten