Waarom Singapore een bezoekje waard is

Gardens by the Bay in Singapore

Inhoudsopgave

Een land in Azië wat niet typisch Aziatisch voelt, doordat het erg modern is. Dat is Singapore. Het kleine land ligt aan het eind van Myanmar en vlakbij Indonesië. Het wordt nauwelijks gezien als een vakantieland, doordat je het echte Azië hier mist. Dit betekent niet dat Singapore geen bezoekje waard is! Ontdek de prachtige kanten van dit kleine land.

Kijk verder dan het vliegveld

Hoewel Singapore voor velen een tussenstop is van een verdere reis, is alleen het Changi Airport al bijzonder. Hier vind je onder andere een vlindertuin waar je als gast doorheen loopt. Ook is er een bioscoop aanwezig en veel winkels om af te struinen. Een tip: ga tijdens een langere tussenstop zeker het vliegveld af. Neem een kijkje bij de meest mooie plekken van Singapore.

Genieten van streetfood in Little India

Verblijf in een hostel of hotel. Een fijne buurt is vlakbij de wijk Little India. Hier vind je prima hostels en goede hotels. Binnen 5 minuten wandelen ben je in Little India waar je een foodmarket hebt. Door een hygiënewet zie je welke foodmarket het schoonst is. Een A betekent uitstekend, B is goed C is normaal en zo door. Het beste is om bij een A of B tentje te eten. Zo weet je zeker dat je niet ziek gaat worden. Probeer hier verschillende curry’s uit. Loop na het eten een rondje over de markt, bewonder alle street art en bezoek de kleurrijke tempel Sri Veeramakaliamman.

Een van de tempels van Little India
Sri Veeramakaliamman Temple

De moderne kant van Singapore

Pak vanuit Little India de metro naar andere plekken. Neem een bezoekje aan Gardens by the Bay, waar je in de avond een prachtige lichtshow hebt. Neem ook zeker een kijkje bij de Cloud Forest Dome, waar een enorme waterval in het midden van dit bloemenparadijs staat. Vlakbij is ook Marina Bay te vinden, waar je als toerist de bovenverdieping bezoekt. Vanaf bovenaf heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de avond is aan het water bij Marina Bay een lichtshow met laserstralen en water. Dit laat de moderne kant van Singapore zien. Bezoek het Art Science Museum en laat jezelf verrassen door alle technieken die hier te vinden zijn!

Steppen door de wijkjes

Toch wat meer rust? Boek via je hostel of hotel een steptour en ga er op uit met de step! Singapore is op de step een onvergetelijke ervaring. Bezoek het Arabische wijkje Kampong Glam om je echt in een ander land te bevinden, of step naar China Town waar je allerlei lekkers proeft. Op het einde van de steptour ga je naar een van de grotere winkelcentra. Hier heb je verschillende eettentjes waar je eten bestelt en afhaalt. Neem het mee en step naar het winkelcentrum tegenover. Ga met de roltrappen naar de bovenste verdieping. Hier vind je een plek waar je uitzicht hebt op Marina Bay. Geniet van het eten en de zonsondergang!

Uitzicht op Singapore
Uitzicht op Singapore

Rust in de natuur

Toe aan wat rust? Ga met de boot naar het eilandje Pulau Ubin en huur een fiets. Op dit stille eiland heb je verschillende routes die je op de mooiste plekken brengen. Loop door de bossen, spot wilde dieren en fiets langs de palmbomen. Pak later op de dag de metro naar Clarke Quay, een wat hippere stad. Met gekleurde huizen en gezellige eettentjes is dit een favoriet voor velen. In de avond heb je overal muziek waardoor het gezellig druk is. Een mooie afsluiter van de week!

Kom tot rust op Pulau Ubin
De natuur op Pulau Ubin

Verder reizen door Azië, maar weet je nog niet waarheen? Haal inspiratie op in welke maand je het best kan reizen naar een land! Wil je meer activiteiten doen met een organisatie? Hier vind je 20 leuke activiteiten in Singapore!

Lotte Broers

Lotte Broers

Hi! Ik ben Lotte en werk op de redactie bij Voyago.nl. Ik houd van reizen en kan niet wachten om de wereld meer te gaan ontdekken. Mijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar je mij kan vinden op het prachtige Kreta. Spanje blijft ook een favoriet, zeker na vijf maanden in Noord-Spanje te hebben gewoond. Heb je vragen of wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje via info@voyago.nl!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwste berichten